Ana Roza is de 2.500.000ste passagier van de Waterbus in Antwerpen

V.l.n.r: Gerbrand Schutten (CEO Aqualiner), Caroline Lootens (MDK), minister Lydia Peeters,
Ana Roza Holvoet, Thierry Van Steenbergen (Operating Director bij Aqualiner)

Het gaat snel voor de Waterbus. Na amper vijf jaar zit het passagiersvervoer langs de Schelde al aan 2,5 miljoen passagiers en deze zomer worden nieuwe records gebroken.  

Op maandagnamiddag 9 augustus stapte aan het Steenplein in Antwerpen de 2.500.000ste passagier af. Ana Roza Holvoet (29) uit Antwerpen was nietsvermoedend ingescheept in Hemiksem en kreeg bij aankomst een verrassing van Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. Ana Roza kreeg een jaarabonnement ter waarde van 685 euro, en een goodiebag. 

Ana Roza Holvoet (29), was de 2.500.000ste passagier van de Waterbus

“Je hoort altijd wel dat iemand de zoveelste bezoeker is, maar je beseft zelf niet dat jij het ooit kan zijn”, zegt Ana. “Het is heel leuk om mee te maken. Ik pak meerdere keren per week de bus richting mijn werk in Schelle. Het is een heel handige manier om overal te geraken.” Misschien was het wel een voorbode dat zij in de bloemetjes zou vallen. “Ik heb jaren geleden een liedje geschreven over de Waterbus, maar heb het nooit durven doorsturen”, lacht ze.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “Ik ben blij om te zien dat de Waterbus zo’n succes is. Personenmobiliteit via het water is een belangrijk schakel en alternatief op strategische verkeersaders, zowel voor recreatieve verplaatsingen als voor woon-werkverkeer. Zo is De Waterbus een cruciale schakel binnen de Antwerpse mobiliteit. Heel wat mensen schepen bijna dagelijks  in voor hun woon- en werkverkeer om files te vermijden. En daarnaast heb je passagiers die gewoon een uitstapje langs de Schelde willen maken. Door te investeren in deze vorm van mobiliteit dragen we bij aan een uitgebreid aanbod van duurzame vervoersmodi.” 

Voor de Waterbus lijkt 2022 een recordjaar te worden. “Vorige maand stapten maar liefst 104.503 passagiers aan boord tussen Hemiksem en Lillo, en daarmee is het record van augustus 202, toen 90.000 gebruikers, verpulverd”, zegt Peeters. De dip die de Waterbus kende in de coronaperiode is helemaal weggewerkt.    

Bij de organisatie achter de Waterbus zijn ze niet anders dan tevreden. “Het maakt ons ontzettend blij dat zoveel mensen de Waterbus gebruiken. Het is dan ook een eer om de 2.500.000ste deelnemer in de bloemetjes te zetten”, vertelt Gerbrand Schutten, CEO Aqualiner. En als afsluiter had hij nog mooie woorden voor Lydia Peeters. “We zijn uitermate tevreden met zo’n betrokken opdrachtgever. Dat maakt dat het een succes is.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder