Ambiance troef op vierde editie “Stabroek Zingt”

Een zomers weertje,  een hechte ploeg medewerkers, een topact op het programma en een massa enthousiaste zangers de gepaste ingrediënten voor een geslaagde avond vol ambiance. En dat was zeker de vierde editie  van “Stabroek zingt” op zaterdag 9 juli.

Schlagerkoningin Laura Lynn zorgde ervoor dat het publiek voldoende was opgewarmd voor nog een lange muzikale avond.  Een uur lang bracht zij haar bekendste hits gaande van “ik heb je duizend maal belogen”, tot  “jij doet de wolken verdwijnen” …   De grote schare fans was dan ook  wild enthousiast en wiegde, zwaaide en klapte mee. Een grote sliert aanwezigen dansten de polonaise op het grasveld voor het gemeentehuis. Na haar optreden maakte Laura nog wat tijd vrij om handtekeningen uit te delen en om even mee op de foto te gaan.

“Stabroek zingt”

Na een kwartiertje pauze trad een kleurrijk uitgedoste ploeg voorzangers het podium op, klaar om van start te gaan. De aanwezigen haalden hun lijstje van maar liefst 36  bekende hits boven en waren klaar om de avond muzikaal mee te neuriën, te zingen en soms luidkeels  mee te brullen. Peter Hendrickx stelde telkens het liedje voor, aangevuld met wat pittige details over de uitvoerders ervan. Zelf bracht hij het eigen geschreven lied “Herinnering aan Stabroek”. In de loop van de avond was er nog een gastoptreden van Katastroof Light. Zjuul Krapuul en Stef Bef zongen de overbekende hit  “Zuipe” en “De wereld gaat naar de kloten”. Het werd een bont allegaartje van hits, voor ieder wat wils. De oudsten onder het publiek voelden zich thuis met de liedjes van La Esterella en Bob Benny. De generatie van de jaren ’60 en ’70 konden dan weer de hits van de Rolling Stones, The Beatles en Kiss smaken. De jongeren vonden hun in gading bij o.a. Kaiser Chiefs  en Lady Linn.  Buiten Engelstalige muziek stond er een massa Nederlandstalige deuntjes op het programma, wat uitstekende paste bij de viering van 11 juli, waar deze feestelijkheden werden aangekoppeld.

Het ganse comité verdient een dikke pluim voor de organisatie. En misschien zit er volgend jaar wel iets speciaal aan te komen bij de vijfde editie van Stabroek Zingt.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *