Zomerkamp Funatletiek

Voor de tweede keer werd – bij de start van de vakantie – door de Koninklijke Atletiekclub Kapellen (KAPE) een zomerkamp “Funatletiek” georganiseerd, in samenwerking met de Gemeentelijke Sportdienst van Kapellen. De stormloop bij de inschrijvingen zorgde snel voor een bordje “volzet”. Een 40-tal sportievelingen van 8 tot 14 jaar kon zich – van maandag 4 juli t.e.m. vrijdag 8 juli – uitleven in allerlei atletiekdisciplines, aangevuld met sport en spel.
Een week lang werd de basis van lopen, springen en werpen door KAPE-monitoren Annelies, Laura, Liesse en Reinout aan de deelnemers aangeleerd. Naast dit initiatieprogramma atletiek, werd op en rond de atletiekpiste in het gemeentepark ook aandacht besteed aan verschillende soorten spellen en andere sportvormen. Fysiek een uitputtend weekje voor de jongens en meisjes die zich ingeschreven hadden … maar ook voor de monitoren die van ‘s morgens tot ‘s avonds hun jonge pupillen aan de slag hielden. Tijdens de heetste dag van de week kon er zelfs een waterspelletje af … en als tussendoortje werd ook de speeltuin al eens met een bezoekje vereerd. De middagpauze aan de kleedkamers was een welkom rustmoment in het drukke programma.
Tijdens dit een weekje initiatie, werd de fysieke conditie flink op de proef gesteld. Maar dat was nu eenmaal ook de bedoeling van deze week “Funatletiek”. Op vrijdag werd dit nog eens extra in de verf gezet met de eindproeven, die diploma’s voor alle deelnemers opleverden.
Alvast weer een geslaagde initiatie atletiek…  die ongetwijfeld doet uitkijken naar een opvolger in 2012 ! De foto’s van dit zomerkamp – van de hand van Stef Vanhaeren – kan je bekijken op de website van KAPE : www.ackape.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *