Alfons Bastiaenssens overleden – Ekeren

Op 7 juli overleed in het Woon- en Zorgcentrum Sint Vincentius te Ekeren overleed op 7 juli Alfons Bastiaenssens. Hij was de weduwnaar van Josée Smits en levensgezel van Mariette-Pelkmans-Luyts.

Alfons werd geboren op 9 april 1924 in Oorderen, als zoon van Peer van Jannekes en Julia, uitbaatster van het café De Trompet aan de kerk. In de jaren vijftig en begin jaren zestig maakte hij vele foto’s en films over alles wat er gebeurde in de polderdorpen: gansrijden, carnaval, processies, kermis, het inhalen van een nieuw pastoor, wielerwedstrijden enzovoort. Waarschijnlijk zijn er in die periode geen koppels in de dorpen getrouwd die ons vader niet gefotografeerd heeft.
Zijn films zijn voor vele vroegere inwoners van Oorderen en Wilmarsdonk een heel erg dankbare herinnering aan hun dorpen die in de jaren zestig van de kaart zijn geveegd. Bovendien werden de films een visuele inspiratiebron voor de VRT-fictiereeks Terug naar Oosterdonk. In 2013 zullen vele van zijn foto’s en films gebruikt worden in een nieuwe tentoonstelling in de heropgebouwde Berghoeve in Bokrijk. Het was dankzij weekblad De Polder dat de mensen van het Openluchtmuseum contact hebben gezocht om deze unieke documenten te mogen gebruiken.
De uitvaartplechtigheid heeft op woensdag 11 juli plaats om 11 uur in de Sint-Lambertuskerk van Ekeren.

Correspondentieadres: Familie Bastiaenssens-Smits, p/a De Meyer Uitvaart, Bredabaan 216 te 2930 Brasschaat

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *