9de provinciale kampioenen bij Kape

PK-Danny-Gielen-(65)
Het “Provinciaal Kampioenschap Alle Categorieën” werd voor de Kapelse atletiekclub KAPE een echte voltreffer. Op sportief vlak leverden twee dagen atletiek in Brasschaat en Kapellen 9 x goud, 8 x zilver en 5 x brons op. Organisatorisch was de wedstrijddag in Kapellen – ondanks de hagelbuien – een topper qua deelnemers en bezoekers.
KAPE kwam met 30 atleten aan de start in 58 verschillende proeven tijdens deze twee kampioenschapsdagen. Bij de cadetten-meisjes was Lynn Beck de grote slokop met vier medailles op vier proeven. Met een provinciale titel bij het verspringen (5 m 24) én op de 80 m horden (11”96) sloot ze dag 1 af. Op dag 2 deed ze er nog tweemaal zilver bij op de 100 m en de 200 m. Ook Heleen Vermeulen verzamelde op de twee dagen twee medailles, maar dan op de middenafstanden. Op de 800 m (2’20”84) werd ze – voor eigen publiek – provinciaal kampioen en op de 1500 m (4’54”82) won ze zilver.
Lukas Maes zorgde voor de enige loopmedaille bij de cadetten-jongens. Op de 1500 m (4’34”23) werd hij 3de, goed voor de bronzen medaille. De rest van de medailles vielen in de kampnummers. Yenthe Mariën (10 m 59) en Ailko Claeys (10 m 35) haalden zilver en brons bij het hinkstapspringen en Brent Philips kwam met de speer (30 m 70) als 3de en bronzen medaillehouder op het podium terecht.
Dé knaller zat bij de juniors-dames. Op twee dagen tijd veroverde Emma Van Laer drie provinciale titels. Nadat ze op zaterdag op de 400 m horden (61”19) – haar lievelingsnummer – ruim afstand nam van de tegenstand, sprintte ze op haar thuispiste in Kapellen ook nog naar goud op de 100 m (12”44) en de 200 m (25”14). Jolien Denis moest heel wat meer meters afleggen om op zilver uit te komen. Op de 3000 m (11’04”52) werd ze 2de in haar categorie.
Bij de juniors-heren werd de sterke hordentraditie van de Kapelse club nog maar eens bevestigd. Jordi Van den Eynden knalde op de 110 m horden (14”62) naar de provinciale titel. Een dagje later kwam hij tweemaal uit op zilver, respectievelijk op de 100 m (11”52) en de 200 m (22”75). Arno Roelants zich met de speer (41 m 19) naar een 3de plaats en dat deed ook Stijn Huys op de 5000 m (18’28”54). Tweemaal brons in het mandje van KAPE.
Renée Eykens – die dag 1 moest missen – liep op de Kapelse piste op de 800 m (2’04”75) niet alleen naar een knappe tijd bij de seniors-dames, maar ook naar de provinciale titel. Tot slot zorgde Timothy Truyts met de discus (46 m 24) voor zijn vierde opeenvolgende provinciale titel bij de seniors-heren. Sam Vanagtmael sloot het rijtje medaillewinnaars af met een 2de plaats bij het verspringen (6 m 33) en de zilveren medaille. Jammer was het dan nog dat een aantal atleten-met-medaillekansen forfait moesten geven voor dit kampioenschap wegens kwetsuren en andere redenen, want anders had de medailleoogst ongetwijfeld nog groter geweest.
De balans van twee dagen jacht op medailles: 9 x goud, 8 x zilver en 5 x brons was een knappe inzet van het outdoorseizoen door de KAPE-atleten. En dag 2 in het Kapelse gemeentepark was ook organisatorisch een toppertje. Alle uitslagen en foto’s van dit “Provinciaal Kampioenschap Alle Categorieën” 2016 kan je bekijken op de KAPE-website www.ackape.be