86ste Bedevaart naar Beauraing

Op woensdag 4 juli 2018 gaat de 86e editie door van de Kempense Beauraingbedevaart. In oktober 2018 roept paus Franciscus een bisschoppensynode bijeen rond jongeren in de Kerk. Het valt op hoe vaak Maria kinderen en jongeren uitkiest om aan te verschijnen. Misschien is dit niet zomaar toeval. Ze zijn immers de toekomst! Zij wil hen telkens opnieuw terugbrengen bij Haar Zoon. Vandaar het thema! .Deze bedevaart wordt dan ook in het teken geplaatst van de jongeren en de komende jongerensynode. Mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, zal deze bedevaartsdag celebreren .
De 86ste bedevaartsdag start met een eucharistieviering om 1l.00 uur in de basiliek. Na de middag wordt er in de tuin het verhaal van de verschijningen verteld, gevolgd door een verzoeningsviering met biechtgelegenheid. De dag wordt afgesloten met een eucharistisch lof. Dit jaar voorziet de bedevaart ook een staptocht voor de jongeren! Tijdens de eucharistieviering mogen zij mee de viering verzorgen als misdienaar. Na de eucharistieviering trekken zij er bezinnend op uit met een picknick. Een aantal enthousiaste jongeren zullen hen mee op sleeptouw nemen. Ze sluiten nadien opnieuw aan bij de grote groep tijdens de aanbidding.
Inschrijven kan bij de plaatselijke contactpersoon:
Voor St. Dionysius, Putte-Kapellen, Lia Hendrickx, Veldstraat, gsm 0486/429.760,
Stabroek Sint Catharina: plaatselijke parochie of Lia Hendrickx, Putte gsm 0486/429.760,
Hoevenen en Ekeren Leugenberg: Jan Geeraerts 03/ 644 20 26
Voor Ekeren-Donk en Mariaburg: Els Hendrickx 03/ 645 55 49
Zandvliet Sint Gertrudis en Berendrecht: Lia Hendrickx: gsm 0486/429.760, op vrijdag 8 juni en vrijdag 15 juni tussen 14 uur en 15 uur in de kapel te Berendrecht
Opstapplaatsen: Berendrecht-parking (achter de kerk), Stabroek (rechtover De Klok), Hoevenen, Frans Oomsplein, Sint Mariaburg (rechtover De Katerheidemolen)
Inschrijven bij de plaatselijke verantwoordelijke tot en met vrijdag 22 juni 2018- Kostprijs: volwassenen 23 euro, jongeren tot 18 jaar 15 euro – Wie wil kan ook een warme maaltijd reserveren aan 22 euro

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *