7de Provinciale Kampioenen bij Kape

PK-AC-2013-
Het “Provinciaal Kampioenschap Alle Categorieën” werd voor de Kapelse atletiekclub KAPE een echte voltreffer. Kort samengevat : twee dagen atletiek in Merksem en Lier leverden 7 x goud op. Emma Van Laer was de slokop met 3 provinciale titels, maar ook Stef Vanhaeren, Jente Bouckaert, Renée Eykens en Merel Folens mochten op het hoogste podiumtrapje. De andere KAPE-atleten zorgden nog voor 10 zilveren en 7 bronzen medailles extra.
KAPE kwam met 34 atleten aan de start in 60 verschillende proeven. Met een totaal van 24 medailles betekent dit dat 1 op 3 prestaties een medaille opleverde. Knap werk van atleten en trainers.
Bij de cadetten-meisjes haalde Emma Van Laer op al haar proeven een medaille. In de 100 m (12”71) en de 200 m (26”22) werd ze provinciaal kampioen mét een KAPE-clubrecord als toetje. Op de 80 m horden werd het opnieuw goud én de provinciale titel met een tijd van 12”15 en bij het verspringen was zilver haar kleurtje voor een sprong van 5 m 29. De cadetten-jongens verzamelden zilveren en bronzen medailles. Zilver was er voor Jordi Van den Eynden op de 300 m horden (43”12) en voor Jochem Vermeulen op de 800 m (2’09”58), brons ging naar Robbe Van Riel bij het hinkstapspringen met een jump van 10 m 75, nog eens Jordi Van den Eynden maar dan op de 100 m horden (15”32 nà 15”29 in de reeksen) en Jordi Richter met een knappe 55”92 op de 400 m.
Bij de scholieren-meisjes was de medailleoogst erg groot. Renée Eykens werd na 2’10”24 provinciaal kampioen op haar specialisatienummer – de 800 m – maar pikte ook zilver mee op de 400 m met een tijd van 60”74. Merel Folens nam deel aan vier proeven en verzamelde alle medaillekleurtjes. Op de 400 m horden (66”75) werd ze provinciaal kampioen (goud, dus), bij het hoogspringen (met een nieuw KAPE-clubrecord van 1 m 57) en het polsstokspringen (2 m 47) werd het zilver en bij het hinkstapspringen (10 m 46) mocht ze brons rond de hals hangen. En Jolien Denis werd met 5’09”46 3de op de 1500 m. De scholieren-jongens zorgden voor twee medailles: Pieter Van Hooydonck werd 2de bij het speerwerpen met een worp van 51 m 74 en Rémy Eykens 3de bij het hinkstapspringen met 11 m 27. Lauren Janssens knokte zich in de 400 m bij de juniors-heren naar een bronzen medaille in 53”94.
Bij de seniors-heren was de KAPE-dominantie op de 400 m – mét en zonder horden – erg uitgesproken. Op de vlakke 400 m werd Jente Bouckaert provinciaal kampioen in 48”12 en eindigde Bram Vanhaeren als 2de in 49”09. Broer Tim Vanhaeren miste met 1/100ste seconde de derde podiumplaats. Bij het hordennummer over 400 m opende Stef Vanhaeren zijn seizoen met een veelbelovende tijd van 51”82 én een provinciale titel. Ook daar ging de zilveren medaille naar een KAPE-atleet, Stijn Lichtert finishte als 2de achter Stef met 54”88. Eerder had Bram Vanhaeren op de 200 m ook al een zilveren medaille met 22”58 in de wacht gesleept.
De balans van twee dagen jacht op medailles was overtuigend : 7 x goud, 10 x zilver en 7 x brons was een knappe opener van het outdoorseizoen door de KAPE-atleten. Alle uitslagen en foto’s kan je bekijken op de KAPE-website www.ackape.be