50 ste Internationaal symposium Jorg Van Daele was unieke ervaring.

‘Een knuffel voor vrede’ van Jorg Van Daele

KALMTHOUT – De 50 ste internationaal symposium van kunstenaar Jorg Van Daele was in Fordongianus in Sardinië Italië. Hij maakte er een beeldhouwwerk in Plaatselijke Tranchite steen van 345 cm x 60cm x 30cm. 2 Vormen in elkaar gestrengeld symboliseren een ‘knuffel voor vrede’ .


Zes beeldhouwers namen deel aan deze 29 ste editie. Speciaal voor Jorg zijn jubileum had de organisatie een T shirtje laten maken met 50 erop.

“Het was een boeiende editie met zwaar werken. Een beeldhouwwerk van deze afmetingen maken op 7 werkdagen is geen sinecure. Ook de hitte met temperaturen boven de 40 maakte het hard.  Op naar de volgende 50 jaar!” zegt Jorg.

“Fordongianus is gelegen in het Sardense binnenland gelegen aan een rivier en met een thermische warm water bron. De bron monde uit in de koude rivier wat fijn was om er een bad in te nemen. De temperaturen in het water wisselen van ijskoud naar warm prachtig om ‘s nacht bij volle maan in te liggen. 50 internationale beeldhouwerssymposia ik had het nooit kunnen dromen . Stuk voor stuk een unieke ervaring” vertelt Van Daele.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *