45ste Internationale Carnavalstoet trekt door EkerenEn of de weergoden de carnavalvereniging De Bierpruvers gunstig gezind waren ! Na de verschrikking van de kouwelijke ijsdagen en de vrijdagse sneeuw en ijs, was het zaterdag 3 maart een prachtig weertje, fris maar met een deugddoende zon die voor de nodige vitamine D zorgde. De 45ste Internationale carnavalstoet ging zoals de traditie het wil van start te 14.11 uur en het moet gezegd dat de Ekerenaren massaal op post waren om de vele praalwagens te bewonderen en toe te juichen èn natuurlijk ook om te trachten zo veel mogelijk snoep en ander lekkers te bemachtigen door de carnavalisten uitgeworpen.
Opvallende aanwezigheid van gansrijders genoteerd : uiteraard de Ekerse Lustige Gans maar ook collega’s uit Zandvliet, Berendrecht, Lillo en Hoevenen. En natuurlijk ook de steeds op post zijnde Nederlandse praalwagens uit de grensstreek en Noord-Brabant. En ook niet te vergeten, de collega-carnavalisten De Plakijzers uit Kapellen.
Prins Marc III schouwde de “troepen” en zag dat het ook dit jaar weer goed was. Hij mocht trouwens ook collega-prinsen uit Mortsel, Antwerpen, Mechelen en uiteraard Andernach verwelkomen. En uit de Duitse zusterstad van Ekeren was er zoals gewoonlijk opnieuw een grote delegatie present, keurig uitgedost en muzikaal onderlegd.
Na de stoet kreeg ieder de kans om een beetje op zijn positieve te komen alvorens zich opnieuw te kunnen uitleven op de Daverende Nacht der Narren in het Ekers Hof. En voor de allerkleinste carnavalisten was er het Kindercarnaval op zondagnamiddag, ook in het Ekers Hof. Tis gedaon. Tut volgend joar ! En Blijve deurgaon ! (jdh)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *