4 provinciale indoorkampioenen bij KAPE

In de Topsporthal aan de Blaarmeersen in Gent werden reeds de eerste indooratletiektitels uitgereikt en dit op het jaarlijkse “Provinciaal Kampioenschap Alle Categorieën”. En uiteraard vielen daar weer atleten van KAPE – de Kapelse atletiekclub – in de prijzen. In totaal werden 4 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen medaille mee naar huis gebracht.
Bij de cadetten-meisjes was het geen verrassing dat Renée Eykens met de titel op de 800 m aan de haal ging. Met een tijd van 2’22”33 werd ze provinciaal kampioen. De enige bronzen medaille viel er bij de scholieren-jongens. Brent Van Steenbrugge haalde met 9 m 69 bij het hinkstapspringen de 3de plaats binnen op dit kampioenschap. In dezelfde categorie werd Jordy Van Boven 3de in zijn reeks van de 200 m in een tijd van 26”18.
Saraya Richter bezorgde de club een tweede provinciale titel in het kogelstoten bij de juniors-dames met 10 m 25. In de loopnummers was een tijd van 26”84 goed voor een zilveren medaille voor Liesse Himpens op de 200 m. Op dezelfde afstand eindigde Annelies Van Hooydonck als 2de in haar reeks na 28”01. Het raspaardje van KAPE – Stef Vanhaeren – ging op kousenvoeten naar de provinciale titel op de 400 m. Met een tijd van 49”49 was de gouden medaille voor de Kapellenaar.
Medaillewinst ook bij seniors-heren. Tim Vanhaeren werd 2de in zijn reeks van de 400 m. Zijn eindtijd – 50”64 – leverde hem een zilveren medaille op. Bert Schrauwen werd 4de Antwerpenaar bij het kogelstoten met een worp van 11 m 31. Bij de seniors-dames flitste Carmen Louviaux naar een tijd van 67”05 en een 5de plaats op de 400 m. Bo Van den Wijngaert belandde met een sprong van 1 m 35 als 5de in de eindstand van het hoogspringen. De laatste kampioenstitel viel te rapen bij de masters-dames. Carina Michiels werd met 72”98 provinciaal kampioen bij de W45 op de 400 m.
Om kort samen te vatten : 4 x goud, 2 x zilver, 1 x brons … geen slecht begin van het nieuwe jaar !

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *