3de ploeg KSK Nieuw Stabroek pakt de titel en viert op gepaste wijze

De derde ploeg van KSK Nieuw Stabroek werd kampioen

STABROEK – De derde ploeg van KSK Nieuw Stabroek is kampioen geworden. In hun laatste wedstrijd moesten ze het opnemen tegen S.A.V.A., maar die gaven op het laatste moment forfait. Met een 5-0 overwinning zonder te spelen, vierde de derde ploeg hun titel met Bengaals vuur, een feestje in de kantine en een triomftocht op een tractor naar hun stamcafé, ’t Zwart Schaap.

Op zondag 16 april stond de derde ploeg van KSK Nieuw Stabroek voor een laatste opdracht om de titel te pakken. Ze hadden al hun fans opgetrommeld om hopelijk het kampioenschap te vieren na een overwinning tegen S.A.V.A., maar die gaven op het laatste moment forfait. Zonder te spelen, won de derde ploeg dus met 5-0 en zijn ze kampioen. Een kleine anticlimax, maar dat hield de ploeg van Nieuw Stabroek niet tegen om uitgebreid te vieren.

De voltallige ploeg trok met hun supporters het veld op en met Bengaals vuur en al hun vlaggen vierden ze de titel. Na hun viering supporterden de kampioenen nog voor de match van de eerste ploeg en nadien werd het feestje in de kantine verdergezet. “We hebben over heel het seizoen misschien één slechte match gespeeld”, zegt trainer Stefan Van Steen. “Van de 26 matchen hebben we er maar 3 verloren. Een heel constant seizoen dus en daarom zijn we terecht kampioen.”

de derde ploeg support voor de eerste ploeg

Het is de vijfde titel in 20 jaar voor de derde ploeg van KSK Nieuw Stabroek, die al tientallen jaren bestaat. “Dit seizoen onthoud ik vooral de connectie tussen de jonge, nieuwe garde en de oudere garde die er al van het begin bij zijn. De chemie tussen heel de ploeg zit goed, al komt dat ook door onze derde helft”, lacht Stefan. De ploeg kon het hele seizoen lang ook rekenen op hun vaste supporters.

Trouwe supporter Wiljan Pauwels

Nadien nam de ploeg de tractor om in een stoet van KSK Nieuw Stabroek naar café ’t Zwart Schaap te trekken. Daar hebben ze hun titel nog tot in de late uurtjes gevierd.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *