370 lopers op negende editie van Polder Ten Miles

ZANDVLIET/BERENDRECHT – 370 lopers stonden op zondag 21 april aan de start van de negende editie van de Polder Ten Miles. Dat zijn bijna dubbel zoveel lopers dan vorig jaar. Emmanuel Loverie kwam als eerste over de finish in minder dan 56 minuten. Jolien Moorkens werd eerste bij de vrouwen in een tijd van 1 uur en 11 minuten.

Terwijl de Antwerp Ten Miles op een recordtempo uitverkocht was – met 40.000 lopers – zorgde de Marie, Jan en Ward Adriaenssens – en de vele vrijwilligers – van de Polder Ten Miles alweer voor een rustig alternatief in de Polder. 

370 lopers stonden aan de start aan café Noordland voor een tocht van 16 kilometer. Vorig jaar waren er 200 lopers. De jongste was deelnemer was 11 jaar. De oudste deelnemer was Nico Bollens, 74 jaar. Bazart-zanger Mathieu Terryn liet de Antwerp Ten Miles links liggen en stond dit jaar aan de start in Zandvliet.

De weergoden waren de lopers goedgezind en tijdens de loopwedstrijd bleef het droog. Er stond wel een fris windje, maar met de zon die er af en toe doorkwam zorgde dat voor het perfecte lopersweer. 

Stop Parkinson

Zoals ieder jaar steunt de Polder Ten Miles een goed doel met de loopwedstrijd. 3 euro van het inschrijvingsgeld van de lopers gaat dit jaar naar het goed doel Stop Parkinson. In totaal komt dat neer op 1.110 euro.

Emmanuel en Jolien winnen de Polder Ten Miles

Na een mooi parcours door Zandvliet en Berendrecht, met 5km aan onverharde wegen, kwam Emmanuel Loverie als eerste loper over de finish, binnen de 56 minuten. Een tiental seconden later kwamen Wouter Wuilmus en Dries Vissers over de meet. Dat is vier minuten sneller dan de winnaar van vorig jaar, Thibault Bultheel. Hij kwam deze editie in iets meer dan een uur over de meet.

Emmanuel Loverie: 55.49. Wouter Wuilmus: 56.02. Dries Vissers: 56.09. 

Bij de vrouwen kwam Jolien Moorkens als winnares binnen in 1 uur en 11 minuten. Inge Van Kaert en Céline Bausart vervolledigen het podium. Handbiker Nick Van Gils deed net als vorig jaar mee met de Polder Ten Miles. Hij legde een aangepast parcours af van 18 kilometer en vertrok al eerder dan de lopers. 

Jolien Moorkens: 1u11.01. Inge Van Kaert: 1u12.38. Céline Bausart: 1u12.46.

 

Handbiker Nick Van Gils legde een parcours af van 18 kilometer.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *