3500 jaar textielkunst bij Katoen Natie

In het hoofdkwartier van de Katoen Natie aan de Van Aerdtstraat 33 opent uittredend minister Annemie Turtelboom (Open VLD; Binnenlandse Zaken) donderdag een unieke tentoonstelling.
Zij draait rond 3500 jaar textielkunst. Over zes ruimten werd een collectie bijeengebracht van ruim 600 objecten, waaronder de meest zeldzame textielstukken uit de Egyptische oudheid. Hierover handelt in de eerste plaats de Faraonische zaal. In de Romeinse ruimte wordt de Egyptische invloed op unieke weefsels bij de Romeinen getoond. In de volgende zaal prijkt kleurrijk Koptisch textiel. Daarop volgt de ‘Islamzaal’ en het textiel dat beïnvloed werd door de gelijknamige godsdienst. Eraan gekoppeld volgen weefsels gevonden langs de Zijderoute. De blikvanger van deze tentoonstelling is de zaal waarin de grootste collectie complete tunica’s in de wereld getoond wordt, de Tunicazaal.
Het geheel werd bijeengebracht door de familie Huts, op kop Karine Huts en echtgenoot Fernand, die eerder al wereldcongressen over textiel in huis haalden en deze lieten vergezellen door bijpassende boeken die allerlei aspecten van de textielkunst behandelen. De tentoonstelling is alle weekdagen op afspraak te bezoeken door groepen tussen 9 en 20 u 30 en op zaterdag tussen 10 en 16 u. onder leiding van stadsgidsen.
Info: www.haedquarters-katoennatie.com of tel.: 03/221 68 11

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder