30ste Groepstentoonstelling in Ravenhof te Putte

Het Ravenhof is voor de 30ste keer Het Huis voor Beeldende Kunst in groot Antwerpen. Prachtig gebouw, prachtige omgeving, fantastische kunstwerken van meer dan 50 exposanten.
Het opzet is steeds geweest om ‘plaatselijke’ kunstenaars eens per jaar het plateau van het kasteel Ravenhof aan te bieden.

Plaatselijk is al geruime tijd een relatief begrip als je bedenkt dat de deelnemers al jaren van heinde en verre, zelfs van over de grens, komen om hun topwerken aan het publiek voor te stellen.
In het kasteel vinden ze telkens een mooie ruimte om met hun kunst en kunde naar buiten te treden en mekaar in een ongedwongen sfeer te ontmoeten. De Groepstentoonstelling is een ontmoetingsplaats van de meest uiteenlopende stijlen en vormen, een positieve confrontatie tussen amateurs en semi-professionelen. Je zou verwachten dat dat tot botsingen moet leiden, maar dat doet het niet, integendeel is het resultaat steeds zeer bevredigend zowel voor kunstenaar als voor bezoeker.
De Groepstentoonstelling is een staalkaart van waar mensen uit de regio zich op het terrein van de beeldende kunst mee bezig houden. De expositie biedt telkens weer een waaier aan technieken en hoe de kunstenaar er mee omgaat. Soms krijg je aan de hand van het werk zelf en de titel die de maker er aan gaf een beeld van de mens achter het werk. Het blijft hoe dan ook een boeiende ervaring, een bezoek aan de tentoonstelling.

Van 1 tot en met 4 november in kasteel Ravenhof, Oud Broek 4 in Stabroek-Putte  telkens van 11 – 17.00 uur

Inkom: gratis – Info: cultuurdienst Stabroek, 03 210 11 75, cultuurdienst@stabroek.be

foto: winnende kunstwerken 2011DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *