3 provinciale jeugdkampioenen bij atletiekclub KAPE.

Op zaterdag 24 juni stond in het gemeentepark van Brasschaat het “Provinciaal Kampioenschap Jeugd” op de atletiekkalender. Atletiekclub KAPE kwam met in totaal 25 jonge deelnemers – benjamins, pupillen en miniemen – aan de start. De eindbalans na een dagje atletiek: 3 provinciale kampioenen, 5 x zilver en 2 x brons!Pech bij de benjamins, zowel bij de meisjes als jongens viel een aantal van de jongste atleten als 4de nét naast het podium: Inne Vander Avert bij het kogelstoten, Amber Verbruggen bij het verspringen en Joey Sebregts bij het hockeybalwerpen. Op de 60 m echter plaatsten zowel Amber Verbruggen (bij de meisjes) als Kobe Verstraeten (bij de jongens) zich voor de finale: Amber werd daarin 5de en Kobe 6de.Bij de pupillen-meisjes zorgde Ashley Sebregts voor een zilveren medaille in het hockeybalwerpen. Ook hier in de loopnummers weer een aantal finaleplaatsen. Ashley mocht op de 60 m horden zo – na een sterke reeks – door naar de eindstrijd. Daar finishte ze – pech alweer – als 4de, een plaatsje waar ook Ilara Blomme bij het discuswerpen zich tevreden moest mee stellen. Altijd de meest ondankbare plaats in de eindstand. Margaux Mangiapan nam twee finales voor haar rekening. Zowel op de 60 m horden als op de 60 m zette ze sterke reeksprestaties neer, om uiteindelijk in de finale respectievelijk 5de en 6de te worden.De pupillen-jongens kwamen aandraven met heel wat blinkende schijfjes. Yaro Hoornaart eindigde als 2de met zilver bij het hoogspringen en Thomas Verbruggen deed hem dit na met een 2de plaats én zilver bij het kogelstoten. Brons was er in deze categorie zowel voor Ben Vander Avert bij het kogelstoten en Stef Gielen bij het discuswerpen, beiden als 3de in hun werpnummer.
Caro Vander Avert haalde bij de miniemen-meisjes van KAPE een dubbelslag met goud en zilver. Bij het kogelstoten werd ze provinciaal kampioen met 11 m 07. Op de 60 m horden won ze haar reeks en stootte ze door naar de finale. Daarin werd ze 2de, goed voor de zilveren plak op dit kampioenschap. Ook Hanne Dua haalde de finale van dit hordennummer en werd daarin 6de. Hanne kwam bij het discuswerpen ook uit op die (verdomde) 4de plaats.
Bij de miniemen-jongens stond er geen maat op Alexander Anthonissen. Bij het kogelstoten werd hij met 11 m 72 provinciaal kampioen. Een “doodgewone” prestatie voor zijn doen, maar wel meer dan voldoende om alle tegenstand achter zich te laten. De explosie kwam er echter bij het discuswerpen. Met 45 m 14 werd hij niet alleen provinciaal kampioen, maar wierp hij zo’n 17 meter verder dan de nummer twee in de wedstrijd. Bovendien verbeterde hij hiermee zijn persoonlijk record, het clubrecord van KAPE en nestelde hij zich nog wat steviger als leider in de nationale ranglijsten. Ynse Hoornaert bij het hoogspringen en Sette Van Hoof op de 1000 m haalden beiden zilver in deze categorie.
Een lang dagje atletiek in Brasschaat leverde deze totaalbalans op: 3 provinciale kampioenen (met gouden medaille en schildje), 5 zilveren medailles, 2 bronzen medailles, nieuwe clubrecords en een resem persoonlijke records. Alle info lees je op de website van de club: www.ackape.be.