26ste scholencross & 8ste Kape-jogging in Kapellen

De gemeentelijke “Scholencross” – een organisatie van de Gemeentelijke Sportdienst m.m.v. Atletiekclub Kapellen – was dit jaar aan haar 26ste editie toe. Leerlingen van de lagere scholen in Kapellen kwamen voor diverse afstanden aan de start in het gemeentepark. Na deze scholencross vertrokken de joggers voor de 8ste editie van de “KAPE-jogging”. Winnaars werden Jolien Denis (5,5 km) en Evy Hens (10 km) bij de dames en Jochem Vermeulen (5,5 km) en Wouter Nawelaers (10 km) bij de heren.

Vóór de start van deze “8ste KAPE-jogging” gaven een 40-tal kleuters en 292 leerlingen van de lagere scholen uit de gemeente Kapellen – verspreid over de verschillende leeftijdscategorieën – het beste van hun fysieke kunnen in de jaarlijkse “Scholencross”. De kleuters liepen op het middenterrein, de leerlingen van het 1ste tot 6de leerjaar namen de atletiekpiste en de rondwegen van het gemeentepark in gebruik voor afstanden tussen 250 m en 600 m. De top-3 van de diverse reeksen mochten het podium beklimmen voor hun medaille en ook alle andere deelnemers kregen een herinnering aan deze traditionele scholenloop. De winnaar van de wisselbeker – zowel bij de meisjes als bij de jongens – werd opnieuw de lagere school van Zilverenhoek. Nieuw was de beker van de Gemeentelijke Sportraad Kapellen, die de school met de hoogste procentuele deelname op het leerlingenaantal afvaardigde. De Gemeentelijke Basisschool “De Platanen” werd de winnaar van deze eerste trofee.

De KAPE-jogging –  in samenwerking met de gemeentelijke sportdienst van Kapellen – was dit jaar aan haar 8ste editie toe. Met start binnen de atletiekpiste, gingen de joggers via Bergstraat, Sevenhanslei, Streepstraat, Parijseweg, Bonapartelaan en Kapelsestraat door het schitterende bosrijke domein van het Heidehof en Irishof om zo terug de Streepstraat te bereiken. Na de oversteek aan de Parkweg lonkte dan – 5,5 km of 10 km na de start, naargelang de keuze van de deelnemers – de aankomst op de atletiekpiste.

De weermaker had niet meteen voor het meest aanlokkelijke najaarsweertje gezorgd en dat was merkbaar aan het aantal deelnemers. In totaal haalden dit jaar 161 joggers de eindmeet. Voor de kortste jogging – de 5,5 km – kwamen 110 deelnemers door de finish. Jochem Vermeulen (KAPE) klokte na 20’14” af als duidelijke winnaar bij de mannen, vóór Tim Molkens (WIBO) in 20”28” en Rik Eysackers (WIBO) in 21’05”. Bij de dames deed winnares Jolien Denis (MASK) er 22’23” over, Jente Willaert (KAPE) finishte in 24’15” als tweede en Emma Van Laer (MASK) in 24’37” als derde.

Op de dubbele afstand – de 10 km – ging Wouter Nawelaers (WIBO) als eerste van de 51 deelnemers na 35’20” door het elektronisch oog. De andere podiumplaatsen gingen naar Simon Denis (DUFF) in 36’39” en Niels De Clerck (NA) in 39’57”. Bij de dames mocht Evy Hens (ESAK) – na haar overwinning in 2011 – opnieuw op het hoogste trapje met een tijd van 44’44”. Stephanie Van Landeghem (NA) werd opnieuw tweede in 48’24” en Veerle Feyaerts (LOZI) derde in 49’14”. De top-3 van elke run ontvingen een aankoopbon van KAPE-clubsponsor Shop2Run voor de aankoop van sportmateriaal.

De volledige uitslagen van de “Scholencross” en van de “8ste KAPE-jogging” kan men nalezen op de website van de Koninklijke Atletiekclub Kapellen www.ackape.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *