25 jaar schaatspret in Kapellen.

©gemeente Kapellen

KAPELLEN – Door corona en energieschaarste is het met enige vertraging, maar kijk: de ijspiste viert haar zilveren jubileum! Het Dorpsplein is opnieuw dé plek voor deze 25ste editie. Een hele maand oneindig veel schaatspret, warmte, plezier en magische wintersfeer: van donderdag 7 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024. Ook de supergezellige almhut Bar Oscar opent weer de deuren!

KapAlpen opent op donderdag 7 december om 19.30 uur. Daarna kan iedereen gratis (!) schaatsen of genieten van livemuziek in de bar. Elke zondag van 11 tot 13 uur kan je schaatsen met Oscar. Het ijs is dan voorbehouden voor kinderen tot 6 jaar en hun (groot)ouders. Je kan op de foto met ijsbeer Oscar of zelfs een rondje met hem schaatsen. Er zijn ook sleetjes, looppinguïns en schaatsbananen ter beschikking van de allerkleinsten.

Je verjaardag vieren op de ijspiste kan ook dit jaar. Voor 15 euro per kind mag je onbeperkt op het ijs (incl. schaatsen) met aangepaste muziek (die je meebrengt op een usb-stick) en zonder aan te schuiven! Per kind zijn één drankje in de bar en een wafel, smoutebollen of frietjes (af te halen aan het kraam buiten) inbegrepen. Reserveren doe je via de website. 

Rolstoelgebruikers en personen met een beperking kunnen zich ook dit jaar in alle rust op het ijs begeven. Er worden pinguïns en extra begeleiding voorzien. Je betaalt 9 euro voor jou en je begeleider samen. Dit kan op alle dagen, maar je moet wel op voorhand reserveren (in Bar Oscar of via de website).

50-plussers kunnen elke dinsdag en donderdag in schoolweken genieten van een ‘voorbehouden’ schaatsbeurt. Telkens van 12 tot 13 uur. Scholen, groepen of bedrijven die willen schaatsen of een event organiseren, kunnen zich inschrijven via
de website.

De ijspiste is open op maandag t/m donderdag van 9 tot 22 uur, vrijdag t/m zondag van 11 tot 22 uur. Tijdens de kerstvakantie (25 december tot en met 7 januari): alle dagen open van 11 tot 22 uur.

De bar is open op maandag t/m donderdag van 15.30 tot 23 uur, vrijdag t/m zondag van 11 tot 23 uur en tijdens de kerstvakantie (25 december tot en met 7 januari): alle dagen open van 11 tot 23 uur

Tarieven: schaatsbeurt (incl. schaatsen) 9 euro, schaatsbeurt (met eigen schaatsen) 7 euro, kinderen tot 6 jaar 4 euro, schaatshulpje 3 euro.

Meer info: www.kapalpen.be en via info@kapalpen.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *