2 Steeplekampioenen bij Atletiekclub Kape

PK-Steeple---Oscar-Heleen-Lukas_1---27.05.2016
[Not a valid template]
Bij de start van het nieuwe atletiekseizoen was er sterke interesse van een aantal atleten van atletiekclub KAPE om zich te richten op een quasi onontgonnen nummer binnen de club: de steeple. En dat resulteerde – vroeg op het seizoen – al meteen in twee provinciale kampioenstitels voor Heleen Vermeulen en Lukas Maes op de 1500 m steeple bij de cadetten.
Voor dit toch wat speciaal loopnummer, werd bij de start van het seizoen de steeplebak op de atletiekpiste in het gemeentepark opengegooid en gereinigd, zodat er kon getraind worden in optimale omstandigheden. Een drietal atleten nam de handschoen op en zette zich aan het trainen onder leiding van looptrainer Paul Sauviller.
En dat trainingswerk vertaalde zich al meteen in knappe resultaten op de eerste officiële steeplewedstrijd die Heleen Vermeulen en Lukas Maes in Duffel betwistten. Beiden wonnen er de 1500 m steeple, voor Heleen in een tijd van 5’11”42 en voor Lukas in een tijd van 4’42”14. Een week later deden ze er – tijdens het “Provinciaal Kampioenschap Steeple” in Booischot – nog een schepje bovenop, met nog snellere tijden over de balken en door de waterbak.
Niet alleen verbeterden zij hun tijden van Duffel, maar de 5’05″77 van Heleen Vermeulen, was – buiten een nieuw persoonlijk record – eveneens een nieuw clubrecord bij KAPE … maar (nog veel belangrijker) ook een nieuw provinciaal record én de beste jaarprestatie van dit seizoen in de Belgische ranglijsten bij de cadetten-meisjes.
Voor Lukas Maes werd het met 4’41″38 eveneens een verbetering van zijn persoonlijk record én meteen ook de beste jaarprestatie van het atletiekseizoen 2016, maar dan bij de cadetten-jongens. Oscar Raaffels haakte op het kampioenschap zijn wagonnetje met 4’51″12 aan zijn leeftijdsgenoot aan. Dit leverde hem een bronzen medaille op tijdens het “Provinciaal Kampioenschap”. Met zijn persoonlijk record nestelde hij zich ook al meteen als 3de in de jaarlijst van 2016 bij de cadetten-jongens.
De introductie van dit steeplenummer bij KAPE, ging dus niet ongemerkt voorbij … met twee keer goud en één keer brons op het “Provinciaal Kampioenschap Steeple”.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder