100-jarige te Kapellen

Donderdag 3 maart kon rusthuis Plantijn in Kapellen alweer een eeuweling vieren. Een delegatie van het schepencollege, aangevoerd door burgemeester Van Mechelen, bracht een feestbezoek aan Joannes-’Lowie’ Van Putte.  De kranige opgewekte eeuweling, geboren in 1911 in Brasschaat-Kaart, zat welgezind aan een rijkgevulde feesttafel tussen zijn familie en aardig wat residenten.
Lowie, zijn populaire bijnaam, zou je geen 100 jaar geven. Hoogstens 90.  Hij loopt nog zelfstandig doorheen de nabijgelegen Prinsendreef, houdt van Duvel en porto-drank, en fietste  vroeger veel.
Vooreerst werkzaam in de diamanthandel, ging hij later bij zijn broer arbeiden. Nog later kwam hij terecht bij de gasmaatschappij in Kapellen.
Lekker eten, af en toe ‘eens te goeie pakken’ en vroeger, veel dansen, één van zijn hobby’s.
De residenten van de 1e verdieping hadden geschenken mee, het schepencollege bedacht Lowie met een 10 jaar oude fles porto. Onze jubilaris bleef er vooral rustig bij.
In de marge vernamen we dat rusthuis Plantijn nog minstens 3 maal te vieren heeft dit jaar. Zit alles mee, nog een 100 jarige, en ja zelfs 2 residenten van 101 en 102 jaar … jong…!
Hier blijven we feesten…, aldus een fiere directrice.
Aan de Heer Van Putte, hartelijke felicitaties.                  erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *