100.000 tulpen voor inwoners polderdistrict

BERENDRECHT-ZANDVLIET-LILLO – De afgelopen dagen heeft de tulpenpluk plaatsgevonden in Berendrecht. Het personeel van de stad Antwerpen, leerlingen Tuinbouw van PITO Stabroek, leden van Blidscap en vrijwilligers uit het polderdistrict hebben samen meer dan 100.000 tulpen geplukt en samengebonden voor de inwoners, ziekenhuizen en woonzorgcentra.

De plukkers brengen de tulpen naar de leden van Blidscap

De afgelopen twee weken zijn er in totaal bijna 140.000 tulpen geplukt. Eerst waren de leerlingen van de basisscholen uit het polderdistrict aan de beurt. Meer dan 800 leerlingen mochten 10 tulpen per persoon plukken. Deze week werden alle tulpen voor de inwoners en voor de woonzorgcentra en ziekenhuizen geplukt. Personeel van de stad Antwerpen, leerlingen Tuinbouw van PITO Stabroek en vrijwilligers uit het polderdistrict stonden in voor het plukken. De leden van Blidscap maakten er boeketjes van.

Leden van Blidscap maken er boeketjes van

“Van de tulpen zijn er 100.000 voorzien voor de inwoners van het polderdistrict. De inwoners konden van woensdag tot zaterdag een boeketje afhalen aan verdeelpunten met hun ‘tulpenbon’. De overige boeketjes worden verdeeld over woonzorgcentra en ziekenhuizen. Stabroek en Woensdrecht zijn zelf tulpen komen plukken voor de woonzorgcentra in hun gemeentes.”, vertelt communicatiemanager van het district, Liesbeth Sleymer.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *