10 jaar stedenband Brasschaat-Tarija

stedenband


Tijdens een officiële ontvangst in het gemeentehuis vrijdag 6 juni werd de start gegeven voor de viering van de 10-jarige stedenband Brasschaat-Tarija. Tot  en met 19 juni is een 10-koppige delegatie te gast in Brasschaat.
Tijdens de viering was de temperatuur zaterdag 7 juni in de Brasschaatse Ruiterhal ideaal…tropisch. Deze stedenband is meer dan zomaar verbroederen en samenkomen. Na zeer strenge criteria werd Brasschaat na Afrika, Zuid-Amerika en Nicaragua uitverkoren om deze samenwerking uit te bouwen, en niet zonder succes!
Brandweer, politie, mobiliteit, veiligheid, alle aspecten komen aan bod. Er wordt dus wel degelijk gewerkt tijdens deze bijeenkomsten. Een vrijwillig brandweerkorps is voor ons heel normaal maar in Tarija was dit niet evident. Een vrijwillig brandweerkorps en een politie-fietsteam naar Brasschaatse normen werden ter plaatse opgericht.
Toenmalig schepen van ontwikkelingssamenwerking Camilla Decleer (2001-2006): “de stimulans vanuit de Vlaamse en Federale regering was groot om dit project een kans te geven en te ondersteunen. We mogen rekenen op financiële steun van de Vlaamse en Federale Overheid”.
Deze steun resulteert in subsidies voor projecten zoals milieu, veiligheid, compost en ecotransport. Voormalig Brasschaats burgemeester en huidig eerste schepen Dirk de Kort alsook huidig burgemeester Jan Jambon zijn intussen ere-burgemeester van Tarija.
Tijdens de viering werd o.a. de burgemeester van Tarija Oscar Montes figuurlijk in de bloemen gezet met de overhandiging van een werk van  Brasschaats kunstenaar Bruno Vekemans.
Boliviaanse muziek en dans maakten van deze zwoele viering een aangename bijeenkomst.
Isabelle Jans (dienst ontwikkelingssamenwerking) nam gedurende de hele namiddag de vertaling voor haar rekening, geen eenvoudige maar een meer dan geslaagde en gewaardeerde opdracht!
foto: burgemeester Tarija & burgemeester Brasschaat

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *