Zware nederlaag voor VK Geel-Zwart 89 tegen FC De Kauwe

Zaterdagmiddag 22 oktober 15u00, tijd om te voetballen op de Ponderosa. En ondanks enkele gekwetsten en jongens met andere verplichtingen, waren er toch weer 14 man aanwezig om te proberen punten te pakken. Maar ook de bezoekers hadden dit als doelstelling en lieten dat meteen merken. Zo was er al in de 1e minuut een schot van hun dat gelukkig de goede richting miste. Maar al snel bleek dat De Kauwe over een ploeg beschikt dat best wel aardig kan voetballen. Door het spel goed breed te houden lieten zij de thuisploeg vaak achter een ongrijpbare bal aanhollen. Het kon dan ook niet uitblijven dat er kansen uit voort zouden vloeien. Maar konden zij deze niet benutten dan kwam dat ook door enkele prima reddingen van onze keeper Dave Heyman, die vandaag liet zien dat hij al zijn kruid niet verschoten had( ge weet wel die kleine hé!). en zo kon er tot de rust de 0-0 stand behouden worden.

De 2e helft was maar net op gang getrapt, en het stond 0-1. De bezoekers zetten een één/twee op over rechts, zodat er plots een vrije man in de backlijn opdook. Hij ging zijn kans en trapte via de paal en de arm van onze doelman binnen. Lucky goaltje, maar wel verdiend. Het spelbeeld veranderde ook daarna niet. Geel Zwart dat soms wel probeerde, maar De Kauwe dat het beste spel op de mat bracht. En dat leverde en in het slotkwartier dan ook de kansen op om de score op te drijven. Een snelle counter na onnodig balverlies, een hard schot na een afgeweerde corner, een offside goal (minstens 3 meter met 2 man) en een doelpunt na een geharrewar voor doel zorgden er voor dat de eindstand op 0-5 gebracht werd. Tussendoor was er toch welgeteld 1 kans voor de thuisploeg, maar het schot van Jurgen Braspennincx werd door de bezoekende keeper met moeite in hoekschop gewerkt. Zware nederlaag dus voor Geel Zwart, maar kopjes niet laten hangen jongens want volgende week komt er weer een match. Deze is tegen De Jongeren, op de terreinen van de Noorse in Kapellen. Aanvang aldaar om 14u30.