ZVC Retro 2040 kampioen 2015 – 2016

retro
Na de verloren titel in de laatste wedstrijden van het seizoen 2014-2015 promoveerde Retro 2040 als 2de ook naar 4de afdeling van het KVV. Voor het seizoen 2015-2016 zaten we in de A reeks van 4de met tegenstanders met de ronkende namen Anvers Sancakspor, Tigres, De Wasberen, Iham en anderen. In het tussenseizoen kwam Kevin Verdijck ons in doel versterken en bleek een echte aanwinst te zijn. Voor de rest was de ploeg zo wat voor 95% dezelfde als diegene die 2de eindigde.
De opener van het seizoen was de verplaatsing naar Futsal Club Antwerpen (FCA), ploeg die het seizoen ervoor kampioen was gespeeld en geen enkele wedstrijd verloren had. Een goed test voor Retro 2040 die we winnend (3-5) afsloten met dank aan onze keeper Dieter Donckers die een berematch speelde waardoor de 1ste 3 punten mee naar 2040 gingen 🙂 De 1ste thuiswedstrijd duurde maar een helft omdat de Armata de tweede helft niet meer wilden spelen omdat een speler van hun volgens Armata een onterechte rode kaart kreeg. We stonden voor maar uiteindelijk werd dit een 5-0 forfait overwinning. Achtereenvolgens werd er gewonnen tegen Forza Armata, FCB 2 en Burcht United (nog een kampioen van 5de afdeling). Een weekje later leden we onze 1ste (en tot nu toe enige nederlaag) tegen Anvers Sancakspor en dit met 7-8. Hierdoor stonden we met 15 op 18 bovenaan. 3 dagen na onze nederlaag moesten we naar de laatste, Datamotive, die het kind van de rekening werden en een 3-11 aan de broek kregen gesmeerd. De volgende match tegen Iham wonnen we door forfait en een speeldag later wonnen met 2-4 tegen Noncha. Met een 21 op 24 stonden we voor 3 toppers die we in onze thuisbasis De Drieschaar mochten afwerken. De 1ste van de 3 toppers die naar Ossendrecht afzakten was Tigres. Bij de rust stonden we 5-0 voor maar in zaalvoetbal kant het snel gaan waardoor we onze voorsprong nog uit handen gaven en de wedstrijd eindigde op 5-5. De laatste wedstrijd van 2015 was tegen de nummer 2, De Wasberen. Na een spannende match werd deze gewonnen met 3-2. Door deze overwinning sloten we de heenronde af met 25 op 30 en de daarbij horende 1ste plaats.
De terugronde begonnen we met de 3de topper op rij tegen Futsal Club Antwerpen. In deze wedstrijd speelden beide doelmannen een hoofdrol en werd er weinig gescoord. Een halve minuut voor het einde stond het 2-2 en ging iedereen er vanuit dat we een 2de draw zouden halen. Maar Retro 2040 lukte toch nog een 3de treffer op en de 3 bijhorende belangrijke punten. Deze overwinning deed enorm deugd en was de start van reeks van overwinningen. Onze 4 volgende wedstrijden werden winnen afgesloten: Armata (3-2), Forza Armata (12-3), FCB 2 (6-8)en Burcht United (5-0 algemene forfait). Tegen Anvers Sancakspor wilde Retro 2040 sportieve revanche na de enige nederlaag en ging winnen met 3-5. Nadien een weekje rust en 3 punten extra door algemeen forfait van Datamotive. Met een 46 op 51 en 6 punten voorsprong op Futsal Club Antwerpen gingen we de laatste rechte lijn in met nog 4 wedstrijden. De 1 eerst van het vierluik was Iham door hun forfait was deze ploeg onbekend voor ons. De wedstrijd werd moeizaam gewonnen met 5-7 nadat we met 4 eindigde na de uitsluiting van Kevin Verdijck. Onze laatste thuiswedstrijd tegen Noncha werd zonder veel overschot gewonnen met 6-5. Uit onze 2 resterende wedstrijden moest Retro 2040 nog 1 maal winnen om zich te kronen tot kampioen van 4de afdeling A. Tegen Tigres, de ploeg die gelijk kwam spelen bij ons, was de 1ste kans om de titel te grijpen. Vrijdag 25-03 was wel wat volk uit 2040 afgezakt naar De Sportschuur in Hoboken om Retro 2040 kampioen te zien spelen. Bij de rust stonden we 0-3 voor en waren we dus op schema maar de schaapjes waren nog niet op het droge, remember thuismatch tegen Tigres. In de 2de helft gingen we op ons elan voort en liepen we uit tot 0-5. Tijdens de 2de helft kreeg onze secretaris dat FCA had verloren van Noncha. We sloten de match af met 0-6 en zo was de 5de titel een feit voor Retro. Met nog 1 wedstrijd staat Retro 2040 10 punten voor op Futsal CLub Antwerpen dat tevens nog match minder heeft. Zo is de laatste wedstrijd tegen De Wasberen een formaliteit maar we gaan er alles aan doen om de terugronde af te sluiten zonder nederlaag en zo een knappe 58 op 63 te realiseren.
Na de nodige Duvels in de cafetaria, trokken we naar De Leeuw van Vlaanderen waar er verder werd gevierd en gedronken tot in de late uurtjes.