Zorgbedrijf Brasschaat sluit nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Zorgbedrijf Antwerpen

BRASSCHAAT – Zorgbedrijf Brasschaat sluit nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Zorgbedrijf Antwerpen voor de exploitatie van het woonzorgcentrum Vesalius, het dagverzorgingscentrum en de assistentiewoningen Balderhof en voor de bouw van een nieuw woonzorgcentrum.    

Op vrijdag 23 september ondertekenden Zorgbedrijf Brasschaat en Zorgbedrijf Antwerpen een nieuwe samenwerkingsovereenkomst van zes jaar voor de uitbating van het woonzorgcentrum Vesalius, het dagverzorgingscentrum en de assistentiewoningen Balderhof. Beide partijen blikken tevreden terug op de eerdere samenwerking van de voorbije 7 jaar. In die periode werd het aanvankelijk financieel tekort omgevormd tot een positief resultaat, stegen de kwaliteitscijfers en verbeterde de bewoners- en medewerkerstevredenheid. Beide partijen hebben de ambitie om de volgende zes jaar deze resultaten nog verder te optimaliseren.

Nieuw is dat Zorgbedrijf Antwerpen met de samenwerkingsovereenkomst ook meteen de opdracht krijgt voor de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum voor 140 bewoners en het dagverzorgingscentrum voor 15 personen op de Sint-Jozefsite aan de Van Hemelrijcklei 90 (inclusief bijhorende parking en buitenaanleg). Over vijf jaar wordt het nieuwe woonzorgcentrum en dagverzorgingscentrum in principe in gebruik genomen. Tot zo lang verandert er niets voor de huidige bewoners en medewerkers van het Vesaliusgebouw.

Eerder dit voorjaar verkocht Zorgbedrijf Brasschaat het bestaande Vesaliusgebouw aan AZ Klina dat door zijn groei al jaren aan uitbreiding toe is. De site van het Vesaliusgebouw – pal naast het ziekenhuis – biedt daarop het perfecte antwoord. De aankoop van de Vesaliussite geeft AZ Klina de mogelijkheid om zijn rol als hét referentieziekenhuis in het Noorden van Antwerpen en de Noorderkempen ten volle verder waar te maken en te versterken.

Met de toekomstige realisatie van het nieuwe woonzorgcentrum en dagverzorgingscentrum op de Sint-Jozefsite is nu ook de daadwerkelijke start gegeven voor het  ‘Masterplan Zorgdriehoek’ in Brasschaat. Dat is een optimalisatieplan voor de sites van AZ Klina, Vesalius, OLO-Rotonde, Sint Jozef en de verschillende maatschappelijk belangrijke activiteiten die er plaatsvinden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *