Zonovergoten Scheldefestival in Lillo

Aan de steiger van de Waterbus vonden een optredens plaats van het ‘Duo Diesel’

LILLO – Je kan elke dag van het jaar een leuke uitstap maken naar Lillo. Maar zondag 1 oktober zette Lillo zijn beste beentje voor tijdens het kleinschalig en familiaal Scheldefestival. De heerlijke zomerse temperaturen lokten veel volk naar het dorpje. Er viel dan ook van alles te beleven. Vrijetijdscentrum De Schelde had een leuk gevarieerd programma opgesteld.

Wandelaars konden deelnemen aan de vogelwandeling geleid door Begijn Le Bleu. Om 11 uur gaf Jonas Winterland een concert in de Sint Benedictuskerk, dat bijgewoond werd door een 70-tal liefhebbers van muziek van de Vlaamse Leonard Cohen.  
Kris Dockx haalde zijn verhalen boven tijdens de muzikale vertelling door ‘Het gezelschap van Den Laesten Stuyver’ zowel in het Kruitmagazijn als op de nieuwe locatie, de Kazematten, waar het Panopticum is gevestigd.
Aan de steiger van de Waterbus stond een podium opgesteld waar er gejongleerd werd door het  ‘Duo Diesel’ en ‘The Daparro Brothers’. De perfecte locatie waar de toeristen die met de Waterbus een bezoekje brachten aan Lillo, werden getrakteerd op de kunsten van de acrobaten.

In de Sint-Benedictuskerk vonden in de namiddag kleinschalige concertjes plaats met een mix van opera, cabaret en chanson, gebracht door ‘Close Opera’. De akoestiek in de kerk zorgde voor een prachtige weergave van de geoefende stemmen van de zanger en zangeressen.

In de Sint Benedictuskerk werden kleinschalige concertjes gegeven door ‘Close Opera’

Wie langs de Scheldelaan naar Lillo reed kon een halte maken aan de molen ‘De Eenhoorn, die bij deze gelegenheid open werd gesteld door Jorn Van de Cloot.  Ook het Poldermuseum zette de deuren open en mocht op heel wat belangstelling rekenen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *