‘Zon’ wint Willy Vandersteenprijs 2017

Ignace Cornelissen (Sabam), Helena Vandersteen, Wilbert van der Steen, Gerben Valkema (vorige laureaat).

Nederlander Wilbert van der Steen wint met de graphic novel ‘Zon’ de Willy Vandersteenprijs 2017. De Willy Vandersteenprijs bekroont het beste Nederlandstalige album van het voorbije jaar en is een initiatief van Stripgids en Sabam For Culture. Van der Steen krijgt 5.000 euro en een opdrachttekening van de vorige winnaars, Gerben Valkema en Eric Hercules. Die wonnen vorig jaar de prijs met ‘Elsje maakt geschiedenis’.

De prijs werd op 23 november uitgereikt in het Suske en Wiske-Kindermuseum in Kalmthout, dat dit jaar haar 20-jarig bestaan viert.
‘Zon’ is het verhaal van bastaardjongen die door zijn moeder verafschuwd wordt, maar door zijn opa op handen wordt gedragen omdat hij het familiebedrijf kan overnemen. 

Aangrijpend begin van een familie-saga.
“Na rijp beraad, sloten koffie en een pittige discussie beslisten we om de prijs toe te kennen aan ‘Zon’ van Wilbert van der Steen, uitgegeven bij Blloan. Wilbert is, voor alle duidelijkheid geen familie van Willy”, aldus juryvoorzitter Helena Vandersteen. “De jury prijst de grafische kwaliteit en originaliteit van het album, net als het aangrijpende verhaal. Ondanks het feit dat de prijs uitdrukkelijk gericht is op het beoordelen van albums op zich, kijkt de jury toch uit naar een vervolg en ontknoping van deze familiesaga.” Foto van de
Foto  copyright ‘Bart Van der Moeren/Stripgids’

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *