Zomerse opendeur bij Pito

opendeur pito


Het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs hield op zondag 18 mei open deur.  Het was dan ook een drukke bedoening aan het Laageind 30 te Stabroek.
De opendeur is een uitgelezen kans om kennis te maken met de vele opleidingen die de school bied. Vele toekomstige eerste jaars maakten dan ook gebruik van de kennis en de vaardigheden  van de leerlingen en leerkrachten die op deze dag hun afdeling aanprezen. Ook oude leerlingen kwamen een kijkje nemen.
Het aanbod van opleidingen in Pito is groot. Naast kennisoverdracht en het aanleren van vaardigheden heeft de school ook aandacht voor de maatschappelijke en persoonlijke vorming van de leerlingen en hun creatieve ontwikkeling.  De school beschouwt het als haar pedagogische en didactische opdracht om een inspirerende en uitdagende leeromgeving te creëren, waarin de leerling zich veilig, autonoom en competent kan voelen.
Neem een kijkje op de vernieuwde site van de school www.pitostabroek.be
10 jaar Dierenzorg

Op zaterdag 10 mei werd het 10 jarig jubileum van de afdeling Dierenzorg feestelijk gevierd met lezingen, demonstraties van dressuur, schapen drijven en scheren en allerhande workshops, zoals o.a. EHBO bij dieren en het voederen van reptielen, een vogelnestkastje maken…  Je kon er met een tractor rijden of een huifkartochtje maken. In 2004 startte het Prov. Instituut voor Technisch onderwijs (PITO) aan het Laageind in Stabroek met een nieuwe richting: dierenzorg. Nu 10 jaar later blijkt de oprichting van deze studierichting een succesverhaal.
Gestart met welgeteld 6 cavia’s, 6 grasparkieten, 2 leerkrachten en 1 klas enthousiaste leerlingen is de afdeling uitgegroeid tot 10 grote klassen en 9 praktijkblokken met allerhande vogels, knaagdieren, reptielen, paarden,…  De opleiding dierenzorg is nog niet aan het toppunt van zijn succes. Zo liggen er plannen voor een nieuw dierenzorggebouw op tafel. Dit betekent dat binnen enkele jaren de dieren nog beter gehuisvest en verzorgd kunnen worden.  Ook de leerlingen zullen bij deze professionalisering van de opleiding, wel varen.
Een uitgebreid verslag van de viering vindt U in ons magazine van 16 mei.
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *