Zomereditie van het Repair Café op ’t Park Zomert

-Flyer-repair-café-apart
Omwille van het succes van de vorige edities, organiseren de gemeente Essen, Tatteljee en de vrijwillige handige Harry’s nu ook een zomereditie van het Repair Café op 9 juli tijdens het optreden van de Piepkens in het park van de Oude Pastorij. Moet de kleding van je kindjes hersteld worden? Werkt hun speelgoed niet (goed) meer? Heb je huishoudelijke apparaten waar iets aan hapert? Neem het mee en laat het maken terwijl jij en je kinderen van de sfeer van ‘t Park Zomert genieten. Je kan spullen aanbieden tussen 15.00 en 17.00 uur in het park van de Oude Pastorij.
Jullie kunnen het Repair Café wel smaken! Het voorbije werkjaar kwamen 159 bezoekers langs het Repair Café Essen met 178 spullen om te herstellen. Vooral kleine elektrische apparaten krijgen in het Repair Café een tweede leven, maar ook met fietsen, computers, kledij, enzovoort kan je bij de enthousiaste vrijwilligers terecht.
Samen de afvalberg verkleinen
Via het Repair Café wordt waardevolle, praktische kennis op een plezante manier overgedragen. Spullen hoeven niet direct weggegooid te worden, je kan ze ook repareren. Dat beperkt het gebruik van grondstoffen en energie om nieuwe producten te maken. Door repareren te promoten, dragen Tatteljee en de gemeente bij aan het verkleinen van de afvalberg. We willen met het Repair Café laten zien dat repareren leuk en gemakkelijk is.
Elke 2 maanden een nieuw Repair Café
Vanaf september organiseren we een nieuwe reeks Repair Café’s. Tweemaandelijks op de 3de zaterdag van de maand kan je dan in het Tatteljee, Kerkstraat 62, 2910 Essen terecht. Dat is dus op 17 september, 19 november, 21 januari, 18 maart en 20 mei.
Versterk ons vrijwilligersteam
Voor het nieuwe werkjaar zijn we nog op zoek naar handige Harry’s die ons enthousiast team van vrijwilligers willen versterken. Heb je een passie voor elektronica? Heeft een fiets geen geheimen voor jou? Geef je kleding graag een tweede leven? Geef je dan op als vrijwilliger bij Tatteljee:  info@tatteljee.be of 0485 74 41 41.
Meer info?
  duurzaam@essen.be – 03 670 01 47 of info@tatteljee.be – 0485 74 41 41

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *