Zilver op BK Estafetten voor Kape-cadetten


De aflossingsstokjes op het “Belgisch Kampioenschap Estafetten” werden dit jaar doorgegeven op de BLOSO-piste in Brugge. Twee KAPE-teams kwamen aan de start. De cadetten-meisjes van KAPE – de Kapelse atletiekclub – zorgden op de 4 x 800 m voor een zilveren medaille en de titel van vice-Belgisch kampioen en de heren Alle Categorieën werden knap 4de op de 4 x 400 m, beiden met een nieuw KAPE-clubrecord.
De cadetten-meisjes namen het in de 4 x 800 m op tegen 12 andere clubteams. In de eindstand moesten ze enkel het West-Vlaamse FLAC laten voorgaan. Deze werden Belgisch kampioen in een tijd van 9’50″90. Het meisjeskwartet van KAPE – Merel Folens, Jolien Denis, Kirsten Nuyes en Renée Eykens – finishte na 9’53″58, meteen een nieuw clubrecord. ROBA vervolledigde het podium met 9’53″90. Met deze zilveren plak werden ze het tweede estafetteteam in de KAPE-geschiedenis dat op een Belgisch kampioenschap een medaille wist te behalen. Bij de cadetten haalde eerder een jongensviertal – Raf Zuodar, Wim Gadisseur, Tom Goffa en Wim De Hoon – in 1997 hetzelfde medaillekleurtje, eveneens op de 4 x 800 m.
De heren Alle Categorieën gingen op de 4 x 400 m in de slag met 18 Vlaamse en Waalse aflossingsteams. In de snelste reeks – met alle topploegen – eindigden ze nét buiten de medailles. Winnaar en Belgisch kampioen werd RESC met 3’12″53, zilver ging naar ACME in 3’15″32 en brons naar FLAC eveneens met 3’15″32. Met hun tijd van 3’16″94 namen de heren van KAPE – Jeroen Debue, Bram Vanhaeren, Tim Vanhaeren en Stef Vanhaeren – wel een flinke hap uit het clubrecord van deze 4 x 400 m bij KAPE. Een succesvol tripje naar Brugge … en schitterende resultaten voor een “kleine club” in “groot” gezelschap !

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *