Eerste punten binnen voor Geel –zwart89 tegen RCB

Tweede wedstrijd van het seizoen voor onze jongens, en dit op de Ponderosa tegen RCB uit Brasschaat. Ondanks enkele afwezigen (bijna papa, gekwetst of andere redenen) waren er toch 13 man aanwezig  om te proberen de eerste punten van het prille seizoen te pakken. De wedstrijd begon met een kwartiertje vertraging omdat ook scheidsrechters gevoelig zijn voor files op onze Belgische wegen. De eerste minuten ging het zowat gelijk op, tot de thuisploeg een eerste kans kreeg. Een corner van Gert werd door Jurgen krachtig maar net naast de verkeerde kant van de paal gekopt. Ook de bezoekers kregen een grote mogelijkheid, nl in de 21’ mochten zij een corner trappen die in eerste instantie werd weggewerkt, maar in de herneming terug voor doel  gebracht werd alwaar een vrijstaande speler maar nipt over doel besloot. Een serieuze waarschuwing voor Geel Zwart. Het duurde dan niet lang voor onze jongens op voorsprong kwamen. Een snelle uitbraak van Gert op rechts, mannetje uitkappen en hard net naast de paal binnen getrapt, de 1-0 op het bord. Dat was in de 23’ en 3’ later was het al 2-0. Een verre uittrap van Bonny op Gert en deze kon alleen op doel af alwaar hij kalm genoeg bleef om de score te verdubbelen. Verder in de eerste helft nog een bal van de doellijn gehaald door Alex en een kans gemist door Mattia, maar de stand bleef 2-0.
De tweede helft was dan 4’ oud toen onze gelegenheidsdoelman Wim voor het eerst aan de bak moest. Maar het schot van de bezoekende aanvaller bleek niet echt een probleem voor hem te zijn.(toch een puike match van Wim, ge moet het maar willen doen als ge dat niet gewoon zijt.) na 10’ was het dan weer raak voor de thuisploeg. Een mooie aanval over Alex en Jurgen die door Hakim in doel werd besloten en zo stond het 3-0. De 4-0 kwam dan reeds 4’ later en het was weer Gert die in het strafschopgebied alle tijd kreeg en zo zijn 3e van de middag kon scoren. Daarna verwaterde het spel een beetje, en zo kwam het er in de 35’ nog van dat de bezoekers een verdiende eerredder konden maken en zo de eindstand op 4-1 brachten. Eerste punten binnen voor Geel Zwart.  Ook het vermelden waard was het faire spel dat door de 2 ploegen op de mat werd gebracht, en de goede leiding van de scheids!
Volgende week weer match, en dit op de Luchtbal tegen Gobi united  om 15uur.
Geel  Zwart: Wim/ Tom/ Michael/ Bonny/ Mattia/ Gert/ Jurgen/ Marco/ Alex/ Hakim/ Micky(36’Sam)