Zesdejaars PITO Stabroek ondergedompeld in Europa

Op woensdag 8 mei ontvangt PITO Stabroek een medewerker van de FOD Buitenlandse Zaken die een voordracht zal geven over het ontstaan en belang van de Europese Unie aan een aantal leerlingen van het zesde jaar TSO.
Ter gelegenheid van het Europees Jaar van de Burger 2013 en van de Dag van Europa op 9 mei 2013, zal de heer Didier Reynders, vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Europese Zaken een educatieve voordracht geven i.s.m. het Belgische netwerk Europe Direct.
Didier Reynders spreekt de Brusselse school toe. Daarnaast zullen een twintigtal diplomaten of medewerkers van de FOD Buitenlandse Zaken een gelijkaardige voordracht geven in andere scholen, ongeacht het onderwijsnetwerk, verspreid over het ganse land. Het PITO te Stabroek is de school die voor de provincie Antwerpen werd geselecteerd voor deze unieke voordracht.
Pito ontvangt mevrouw Karen Van Vlierberghe, ambassadesecretaris bij de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de Europese Unie. Tussen 10.20 uur en 12 uur geeft zij een lezing met de titel “Ons Europa: gisteren, vandaag en morgen”. De voordracht gaat in op de oorsprong van de Europese Unie en de betekenis die het vandaag en morgen voor ons allen kan hebben. Deze korte, toegankelijke voordracht zal gevolgd worden door een gedachtewisseling en een vragenuurtje.
Het publiek bestaat uit een 70-tal leerlingen van het zesde jaar uit de richtingen Industriële wetenschappen, Techniek-wetenschappen, Biotechnische wetenschappen, Chemie, Dier- en landbouw-technische wetenschappen en Planttechnische wetenschappen. Zij kunnen eveneens op een interactieve manier kennismaken met de informatiestand van Europe Direct, die opgesteld wordt in de refter van de school.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *