Zesde editie Tulpenpluk in Berendrecht

Gratis een boeketje tulpen plukken in Berendrecht

Hobbyfotografen welkom op woensdag 12 april van 14 tot 16 uur

BERENDRECHT – Op zondag 16 april organiseren stad Antwerpen en district Berendrecht-Zandvliet-Lillo de zesde editie van de Tulpenpluk. Vorig najaar werden er in Berendrecht 170.000 tulpenbollen geplant die intussen uitgroeien tot mooie, kleurrijke bloemen. Bezoekers mogen per persoon 10 tulpen plukken en gratis mee naar huis nemen om er daar verder van te genieten.

De zesde editie van de Tulpenpluk in Berendrecht belooft op 16 april opnieuw een gezellige vakantiedag in het polderdistrict te worden. De dag begint met de tocht naar de Tulpenpluk met de boot (vertrek aan het Zaha Hadidplein) en vervolgens met de tulpentrein tot aan de weide. Voor de boottocht, georganiseerd door Port of Antwerp-Bruges, reserveren bezoekers op voorhand hun tickets. Die tickets zijn te koop tot en met 14 april via deze link. ​

Bezoekers mogen ook deze editie weer een boeketje tulpen gratis mee naar huis nemen om er daar verder van te genieten. Elke bezoeker mag 10 tulpen plukken. Dat gebeurt het best met behulp van een schaar die tulpenliefhebbers zelf meenemen, samen met een draagtas. Wie het nodige materiaal zelf niet bij heeft, kan het ter plaatse ontlenen.

Oogstfeest
Bezoekers kunnen na het plukken hun bloemen achterlaten in de tulpenvestiaire. Naast de plukweide vindt er, volgens de oude traditie, een oogstfeest plaats. Er zijn heel wat activiteiten, zoals een workshop door Blidscap waar iedereen die wil een mooi bloemstuk kan maken met hun geplukte bloemen. Verder is er ook een kinderdorp met strobalenkasteel en zandbak waar de kleintjes zich kunnen uitleven en er zijn twee workshops voor kinderen. Kinderen kunnen het tulpenlied en bijhorend dansje aanleren. Uitrusten of picknicken kan op de ligweide die voorzien is van hangmatten en er is ook allerlei lekkers om te eten en te drinken voorzien.

De tulpenpluk vindt plaats op 16 april van 12 tot 19 uur op de Tulpenweide, Antwerpsebaan 110 te Berendrecht. Gratis Toegang.
De boot vertrekt aan het Zaha Hadidplein, een tulpentreintje brengt je van de boot naar de Tulpenweide. Wie meewil, moet op voorhand online reserveren via deze link. Inschrijven kan tot en met 14 april.

Bezoekers nemen best een eigen schaartje en draagtas mee. Alle info over de Tulpenpluk staat op www.tulpenpluk.be.

Hobbyfotografen

Droom je als hobbyfotograaf ervan om de tulpenweide eens mooi in beeld te brengen? Dat kan. Uitzonderlijk wordt de weide opengezet voor (hobby)fotografen op woensdag 12 april van 14 tot 16 uur. Je mag uiteraard geen tulpen plukken en je moet op de paden blijven. Het district deelt je foto’s nadien graag met naamvermelding!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *