Zeilreuzen komen in 2016 opnieuw naar Antwerpen

The Tall Ships, de “kathedralen van de Zee”,  komen in 2016 opnieuw naar Antwerpen. Deze wedstrijd met ’s werelds mooiste zeilschepen, was ook in 2010 te gast in ’t stad. Honderdduizenden mensen zakten toen af naar de Scheldekaaien en het Eilandje om de zeilreuzen van dichtbij te bewonderen. Ook in de Polder, meer bepaald in Lillo en vanop de Scheldedijken gingen tallozen kijken naar binnenkomende en later weer uitvarende zeilreuzen.

Na een succesvolle editie in 2010 komen The Tall Ships Races opnieuw naar Antwerpen in 2016, dat bevestigde de organisatie Sail Training International aan de stad en het Gemeentelijk Havenbedijf Antwerpen.

Voor de zesde maal

Het zal in 2016 de zesde keer zijn dat The Tall Ships Races de stad aandoen.
Wat de precieze timing zal zijn en waar de schepen verder nog zullen aanleggen, is nog niet geweten.
In 2010 lokten de Tall Ships 750 000 bezoekers die op de Scheldekaaien en op het Eilandje de kathedralen van de zee kwamen bewonderen en bezoeken. Stad en haven hopen er in 2016 een zeker zo succesvolle editie van te kunnen maken.

De Americo Vespucci, een van de mooiste zeilreuzen ooit in Antwerpen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder