Zefiro Torna bracht vreugde in Attenhoven

Met hun programma “Tears of Joy” (tranen van vreugde) bracht het vierkoppig ensemble “Zefiro Torna” werkelijk een blijde sfeer onder de aanwezige toehoorders op zaterdag 8 september in het kerkje Attenhoven.
Dit Vlaamse vocaal-instrumentaal ensemble werd opgericht in 1996 en bestaat dus vijftien jaar. Het is samengesteld uit Cécile Kempenaers (sopraan), Didier François (nyckelharpa), Jurgen De bruyn (luiten, barokgitaar,zang) en Philippe Malfeyt (luit,cister,theorbe, barokgitaar). De naam Zefiro Torna drukt op zinnebeeldige wijze uit hoe de mythologische god van de westenwind Zephyrus er telkens weer in slaagt de barre winter te verdrijven. In de middeleeuwen, de renaissance en de barok vormde dit voor heel wat dichters en componisten een inspirerend thema. Het ensemble brengt de muziek uit deze periodes op een unieke wijze tot leven.
Het publiek in de kerk reageerde heel enthousiast met langdurig applaus en zij zullen er zeker geen spijt van hebben dat ze gekomen waren. Naar goede gewoonte werden de artiesten nog door de mensen van Transept bedacht met een lekkere fles wijn.                     L.V.R.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder