Essen feest op verenigingenmarkt met "Sing for the climate" te Essen

Op zondag 23 september bruist het in Essen. Tijdens de Verenigingenmarkt wordt er gezongen voor het klimaat en je kan snuisteren op de buurtrommelmarkt of de braderij.

Binnen onze gemeente is er een rijk aanbod van socio-culturele verenigingen, sport- en seniorenclubs. Via de verenigingenmarkt kunnen deze verenigingen zich voorstellen. Wie weet ontdek je aan de hand van demonstraties, optredens en activiteiten wel een nieuwe hobby of vriendenkring. Voor jeugdverenigingen is er het reuze-jeugdbewegingenspel.

Zingen en swingen
De parking van het zwembad wordt verfraaid met een kiosk. Balletschool La danse start met een opvoering waarna de leerlingen Woord van Muzarto het van hen overnemen. Daarna is het de beurt aan de leden van Zing met Ons. Als afsluiter brengen The Sawdust Boogers een fijne portie rock’n roll. Op het andere podium, op de hoek van de Sint Antoniusstraat, laten het St. Ceciliakoor en de Essener Muzikanten hun vereniging aan het werk zien.

Sing for the climate
Nic Balthazar, 11.11.11 en De Klimaatcoalitie roepen iedereen op om mee te doen aan de grootste zangbetoging ooit. Het is een middel om de wereld te laten zien dat we het beu zijn dat wereldleiders de problematiek rond klimaatverandering al meer dan twintig jaar voor zich uitschuiven.
In Essen vindt het zangmoment plaats tijdens de Verenigingenmarkt om 16.30 uur op het podium aan het zwembad. Trommel zoveel mogelijk mensen op zodat we onze stem kunnen laten horen! De tekst kan je alvast oefenen via   www.singfortheclimate.com.

Mont Martre en vraagbaak
Op het pleintje rond de kerk proef je een vleugje ‘Mont Martre’. Kunstenaars zijn ter plaatse aan het werk. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen is er dit jaar een speakers corner waar je vragen kan stellen aan de opkomende politieke partijen.
De verenigingenmarkt loopt van 13.00 tot 18.00 uur.
Braderij en buurtrommelmarkt
Op hetzelfde moment vinden in Essen-Centrum nog twee andere evenementen plaats: de buurtrommelmarkt en braderij volop kinderanimatie, kramen van plaatselijke winkeliers, garageverkopen, optredens, standjes op de rommelmarkt en nog veel meer. Het is een volksfeest voor groot en klein. Op de braderij en buurtrommelmarkt kan je al terecht vanaf 10.00 uur.
Meer info?
Afdeling Vrije Tijd, 03 670 01 56 –   vrijetijd@essen.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *