Zeer goede resultaten op examen Koreaanse krijgskunsten

In deze periode zijn de schoolexamens al een stresserende factor voor de jeugd, maar nu kwam er voor de deelnemers van het examen Koreaanse krijgskunsten nog wat extra bovenop.

Op 10 juni werd een examen ingericht voor de leerlingen taekwondo, hapkido en hanguldo, het evenement ging door in de stedelijke sporthal ’t Venneke van Ekeren Bund welke tevens de Dojang (trainingszaal) is van Baekma vzw.
De organisatoren Alfred Laseure (hoofdinstructeur) en Sabine Ramboer (instructrice) hadden de deelnemers goed voorbereid en naar gewoonte werd Grootmeester Seo Myung-Soo (3x 9de Dan in Taekwondo, Hapkido en Hanguldo) uitgenodigd.
Het examen startte om 10.30 uur en voor Taekwondo kwamen de onderdelen poomsee, stapsoefeningen, hosinsoel  als eerste aan bod, daarna was het de beurt aan Hapkido, hun programma bestond uit rol en valoefeningen, ademhalingsoefeningen, Hankido.
Daarna was het terug de beurt aan Taekwondo zij stonden klaar voor vrij gevecht en voor sommigen was de partnerkeuze wel een serieuze verrassing.
Opnieuw kwam Hapkido aan bod en deze keer dienden ze ook hosinsoel en stapsoefeningen te demonstreren en als laatste was het de beurt aan Hanguldo, met alle wapens (lange stok, half lange stok, korte stokken mes handen en zwaard) diende zij hun oefeningen uit te voeren die bestaan uit stokcontrole en de toepassingen van het Koreaanse schrift.
Deze keer was er geen schriftelijke test voor theorie, maar werd iedereen apart ondervraagd en sommigen hadden het hier toch wel moeilijk mee!
Voor alle leerlingen was er ook nog breektest voorzien met hand (slaan en stoten) en daarna  met voet (schoppen en vegen) en voor gevorderden ook nog gesprongen schoppen : de planken werden vakkundig gespleten.
En het resultaat van het examen was zeer goed: we willen dan ook graag de deelnemers proficiat wensen voor hun inzet en het resultaat. Van jong naar oud hebben we Yuna Ramboer, Jethro Laseure, Mitch de Maeyer, Joran Smout, Jef Jorissen en Wouter Engelbeen.

En wat zouden we zijn zonder een fotograaf? Graag willen we ook Geert Neukermans bedanken dat hij ons heeft voorzien van mooie plaatjes en ook voor het assisteren tijdens opwarming en breektesten.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder