Zeer geslaagde 13de Velo Classic te Mariaburg

Het eerste weekend van de maand augustus staat telkenmale de Velo-Classic geprogrammeerd. Reeds voor de 13e keer werd deze familiale fietstocht verreden tussen Mariaburg en Kalmthout-Bosduin,  met vertakking naar Essen.
Het organisatieduo  Frans Bedeer en Geroges Dermont, samen met hun groep medewerkers blikken uiterst tevreden terug op deze uitgave. Ze kregen zomaar eventjes ruim 1800 fietsers aan de start. Gelukkig bleef het, op 1 natte plensbui na, droog. Het had erger gekund.
Opvallend: meer volk kwam opdagen op zaterdag. Al zéér vroeg maalden verschillende ’traplustigen’ hun kilometers af voor het goede doel: de zelfhulpgroep MS-patiënten Brasschaat. Verschillenden van hen waren trouwens aanwezig op en rond het voetbalveld van Mariaburg.
Ook opmerkelijk: deelnemers komen ook uit andere streken om de Velo-Classic te ontdekken en mee te fietsen. Zowel zaterdag als zondag waren ploegjes vanuit Westerlo naar Mariaburg afgezakt. Unaniem waren die fietsers het eens: een puike organisatie, gekoppeld aan een veilig en natuurvriendelijk traject.
Toen we zondagnamiddag aan het voetbalveld arriveerden, zat het gelegenheidsterras er behoorlijk vol. Energie opdoen na een gezond fietstocht. De nodige drank stond klaar en smulpapen deden zich te goed aan heerlijk verse pannenkoeken. Er werden er liefst meer dan 1200 gebakken! Op een bepaald moment was er alleen nog maar donkere suiker verkrijgbaar…
Frans Bedeer prijst zich gelukkig: Bedeer: “als je na 12 maal Velo Classic nog zoveel fietsers op de pedalen krijgt, dan mag je niet zeuren. Het aantal deelnemers schommelt steeds tussen 1700 en 2000 en da’s niet weinig. Wij doen verder. De zelfhulpgroep MS patiënten Brasschaat vaart er wel bij. De opbrengst  is voor hun jaarwerking bestemd. Hopelijk kunnen we weer een hele voorraad eurootjes schenken!’
Wij doen verder: op naar de 14e uitgave, volgend jaar in augustus. ‘          erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder