“Ze” Zijn er weer…!

Een trouwe lezer van ons magazine De Polder merkte op dat er zo weinig te lezen stond over inbraken in onze regio. Zonder eentonig te worden: “ze” zijn er altijd geweest…dus: “ze” zijn er weer. Wat opvalt: méér dan de helft van alle inbraken gepleegd situeren zich op grondgebied Brasschaat en dat is behoorlijk beangstigend.   Een overzicht:
– Een alerte getuige merkte in de Klaverheide 2 verdachten die in een gestolen wagen nogal veel aandacht schonken aan verschillende huizen in de straat. De lokale politie kwam ter plaatse maar spijtig genoeg waren de 2 er reeds vandoor.
– In het Gemaal, ook Brasschaat, verdween een donkerkleurige Mercedes. En in de Lentelei, zelfde gemeente, braken dieven in via de achterdeur. Dure juwelen werden er ontvreemd.
– In de Henri De Winterlei, nog steeds Brasschaat, bemerkte een bewoonster dat ook bij haar was ingebroken via de achterzijde van het huis. Een kluis en diverse andere goederen werden er gestolen.
– Op de Moerkantsebaan te Essen verdween een dure BMW.  Juwelen en geld is de buit die werd scheefgeslagen aan de Heidestatiestraat te Kalmthout.
-De kringloopwinkel te Kapellen kreeg eveneens ‘vreemd’ bezoek binnen. Divers materiaal en een som geld werden er meegenomen. Nog in de Kapelsestraat te Kapellen werd van op een werf een hele voorraad gereedschap meegepikt.
De uitsmijter:   ‘oud ijzer, koper, lood en zink….’Op de Hoge Akker, aan de Brusselse Bossen te Brasschaat, werd een grote voorraad oud ijzer gestolen. Dat gebeurde aan een woning waaraan renovatiewerken worden uitgevoerd. De nieuwe jonge eigenaar heeft nu alle materiaal hopelijk veilig opgeslagen in zijn garage.
Geloof me, vertrouw best niemand… En nog een andere oplossing is deze: schaf U een gevaarlijke hond aan, die stevig doorbijt en zeker niet lost…!         erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *