Zandvlietse school kreeg Koningin Paolaprijs

Het gebeurt niet alle dagen dat een school uit de Polder de eerste laureaat wordt van de Koningin Paolaprijs voor Onderwijs.
Deze eer viel het lerarenteam te beurt van de Stedelijke Basisschool De Brem van Zandvliet. Zij kaapte de eerste prijs weg uit een honderdtal kandidaten. Verrassing voor districtsburgemeester Marcel Bartholomeeussen en zijn dochter Katrien die les geeft in de school. Zij werden, zonder dat zij het van mekaar wisten uitgenodigd door de koningin op het Paleis van Laken. Juf Katrien, juf Isabelle en juf Sarah werden daar met een delegatie kinderen verwend tijdens een receptie.
Voorafgaande, en na een welkomstwoord door de voorzitter van de Stichting, vond de proclamatie plaats van achtereenvolgens de Vlaamse, de Duitstalige en de Franse Gemeenschap. De prijzen werden telkens overhandigd door de koningin. Tussendoor was er nog een goochelshow.
Het project van de eerste laureaat werd telkens voorgesteld. Het opzet van de Bremschool ging in samenwerking met het Mytylinstituut van Brasschaat, de Burchtse Weel/Auticant Antwerpen, en Marco Polo Antwerpen. Het werd financieel gesteund door het district. In de koninklijke serres werd het voorgesteld door directeur Jan De Saunois en door Chris Schippers.
De Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs bekroont ieder jaar leerkrachten die zich onderscheiden in hun beroep, vooral met concrete en vindingrijke pedagogische projecten. De Prijs wordt toegekend door een onafhankelijke jury en wordt gesteund door een beschermcomité van bedrijfsleiders. Bij de uitreiking werd door de koningin en door minister Pascal Smet (Onderwijs) te verstaan gegeven dat Paola volgend voorjaar naar Zandvliet zou komen voor een bezoek aan de Bremschool.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder