Zandvliet Sport wint de Polderderby

Voor het eerst sinds 2015 stond er weer een polderderby met inzet op het programma. Afspraak was het Mon Brilstadion op 27-10. Zandvliet Sport had iets recht te zetten na de nederlaag in de voorbereiding en Berendrecht Sport wilde er voor zorgen dat de buren de periodetitel niet zouden pakken (hiervoor moesten ze winnen met 4 doelpunten verschil).


Beide ploegen wilden er absoluut een hoogstaande wedstrijd van maken en zijn in dat opzet geslaagd. De bezoekers deden het met goede en vloeiende combinaties en de thuisploeg koos voor een stevig organisatorisch blok. Deze aanpak zorgde ervoor dat er in de eerste helft weinig doelkansen te noteren vielen. De grootste mogelijkheden waren voor underdog Berendrecht Sport. Ook na de pauze roken de thuisspelers hun kans en trokken ze vol in de aanval. Tot driemaal toe kreeg men de kans om op voorsprong te klimmen. Zandvliet doelman Lode Francken speelde zich echter in de kijker. Een kopbalpoging en een volley maakte hij subliem onschadelijk. Zo hield hij Zandvliet Sport in de wedstrijd. De bezoekers kregen met de inbreng van Mo Chemlal meer grip op de wedstrijd en het was Indy Vanhaelst die de score kon openen met een prachtgoal. Berendrecht Sport bleef wroeten en jagen op de gelijkmaker. Opnieuw was het doelman Lode Francken die een bal uit de winkelhaak ranselde. Alle monden vielen open van verbazing. Dit was een staaltje knap keeperswerk. In het slot van de wedstrijd deed ook Indy Vanhaelst zijn kunststukje over. De flankaanvaller zorgde opnieuw voor een goal van prachtige makelij en besliste de wedstrijd. Bij beide ploegen waren de commentaren eensluidend dat een gelijkspelletje had gekund maar Doelman Lode Francken en Indy Vanhaelst bepalen uitslag.

Dit sportieve treffen had alles wat een derby verdient. De meer dan 500 supporters en de kantine waren de grote winnaars”, klonk het achteraf.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *