Derde keer ‘neen’ voor bouwproject Van Dammedreef

Gemeente wil geen appartementen  

Voor de derde keer weigerde het gemeentebestuur een bouwtoelating aan Steen Vastgoed nv uit Kapellen voor het bouwen van 28 appartementen op de hoek van de Van Dammedreef en Missiehuislei. Het actiecomité ‘Kalmthout Protesteert’ reageert opgetogen.
 
Kalmthout – De derde bouwaanvraag van Steen Vastgoed nv heeft nochtans rekening gehouden met verschillende opmerkingen en adviezen uit de twee vorige aanvragen. In tegenstelling tot die eerste aanvragen was in de laatste nog maar sprake van drie in plaats van vier bouwlagen. In totaal gaat het nog over 28 appartementen in een bosrijke omgeving en verdeeld over twee gebouwen met een hoogte van 10,45 m. Als tegemoetkoming wil Steen Vastgoed nv een deel van het domein, ongeveer 1,5 hectare, publiek toegankelijke maken. 
Op het einde van het openbaar onderzoek werden 469 bezwaarschriften ingediend, ondertekend oor 527 mensen. De ruime meerderheid van de ondertekenaars zijn bewoners uit de directe omgeving. Steen Vastgoed nv diende tegenargumenten in gesteund door 472 clicks op internet. Hoeveel daarvan uit Kalmthout kwamen, werd niet bekend gemaakt. Tegen de weigering van de tweede bouwaanvraag ging de architect in beroep bij de provincie. Eind juli vorig jaar weigerde ook de bestendige deputatie van de provincie Antwerpen een bouwvergunning te verlenen. Daarop tekende de architect van Steen Vastgoed nv beroep aan bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Die heeft nog geen uitspraak gedaan over dit dossier. 
Het college van burgemeester en schepenen weigert voor de derde keer een bouwaanvraag en motiveert :  “De gemeente werkt volop aan de opmaak van een ruimtelijke uitvoeringsplan (RUP) Woonbos 2. Hierin gaan we de goede ruimtelijke ordening vastleggen voor onder meer dit gebied. Op korte termijn wordt de opstart- en conceptnota verwacht en dan volgt een eerste openbare vergadering voor de bewoners in het gebied van RUP Woonbos 2. Het zou raadzaam zijn geweest, moest de ontwikkelaar dit werk hebben afgewacht.” 
Kalmthout Protesteert reageert tevreden en rekent er ook op dat de natuur in het RUP Woonbos 2 maximaal wordt beschermd en dat streng wordt afgebakend waar eventuele appartementen kunnen komen en waar zeker niet. 
Steen Vastgoed laat alvast weten de nodige stappen te ondernemen en in beroep te gaan tegen de genomen beslissing.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder