Yarne en Lyse koning en koningin bij minigans Hoevenen

minigans hoevenen

Deelnemertjes (-10 jaar) minigansrijden

minigans hoevenen

Deelnemers (+10 jaar) minigansrijden  (foto gans Hoevenen)

 
[Not a valid template]
Zondag 21 augustus vond het minigansrijden in Hoevenen aan de Witven, in de Witvenstraat plaats. Enkele sympathisanten en leden van de ganzenrijdersmaatschappij van Hoevenen hadden er voor gezorgd dat de ganse namiddag vlekkeloos verliep.
Om 12 uur verzamelden de deelnemers  aan de Witven waar ze een stevig maaltje kregen voorgeschoteld. Rond 14 uur werd de strijd voor het ganzenkopje door de kleinste aangevat. 50 deelnemertjes reden onder de galg. De ene al wat stoerder dan de andere. Toen Bas Matthyssen de kop uit het net haalde steeg de spanning ten top. Maar het duurde nog meer dan een half uur alvorens de kop, die op het einde nog aan een dunne pees hing de bengelen, door Lyse Vandekerckhove werd getrokken. Zij kreeg dan ook de mooie groene koningsmantel, kroon en beker. Iedere deelnemer ontving nog een medaille. Uittredend koning Yarne Goedschalks, trakteerde nog op een lekker ijsje, omdat hij dit jaar de overstap maakte naar de grotere minigansrijders.
Lyse Vandekerckhove is 8 jaar en gaat in Sint Calasanz in Hoevenen naar school. Haar grootouders wonen eveneens in Hoevenen.
Yarne doet het weer
Om 16.30 uur was het de beurt aan de grotere om de titel te bemachtigen. 24 ruiters trokken uit alle macht maar het was Yarne Goedschalk die bij zijn eerste deelname bij de grotere al recht de kop wist te bemachtigen.  Het is reeds voor het 4de jaar op rij de Yarne zich tot koning mag kronen. De laatste 3 jaren won hij bij de -10 jarigen en nu was het ook meteen prijs bij de +10 jarigen.
Een kereltje om in het oog te houden, dat beloofd voor de toekomst!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder