Wouter Vanden Bergh nummer één Open VLD


Kalmthout – Wouter Vanden Bergh (29) dingt in oktober van op de eerste plaats naar de gunst van de kiezer. Hij is geboren en getogen in Kalmthout. Hij is een jonge vader en werkt als teamleider services bij een IT-bedrijf. Nog maar een goed jaar geleden kwam hij met een jonge ploeg aan het venster kijken. Uw magazine had een kort gesprek met hem.
Waarom wil je lijsttrekker zijn?
Wouter: “Langs de zijlijn staan en klagen dat het beter kan, is niet mijn stijl. Samen met onze ploeg, wil ik Kalmthout nog beter maken. Als we over 10 jaar nog trots willen zijn op onze fijne groene gemeente, moeten we met een jonge, frisse en enthousiaste blik die uitdaging aangaan. Onze ambitie is om wel degelijk om mee te besturen.”
Waarom moet de Kalmthoutenaar op jullie stemmen?
Wouter: “De regionale politiek staat onder druk, en zeker in Kalmthout is dat het geval. Er zijn nog maar twee grote partijen, die elkaar uit de weg gaan en het gewicht van de gemeenteraad is in vrije val. Het huidig bestuur ziet besturen als doel. Terwijl het slechts een middel hoort te zijn om het doel, ‘een leefbare groene gemeente’ te bereiken. Door de botsing van verschillende meningen komen we vooruit, wordt de discussie verrijkt en de uiteindelijke besluiten gefundeerdeerd. Er zijn nu jammer genoeg amper botsende meningen in de Kalmthoutse politiek. Dit brengt de vooruitgang in het gevaar en is nefast voor de Kalmthoutenaren.”
Hoe pakken jullie dat aan?
Wouter: “Momenteel werken we hard aan de inhoud van ons programma. Daarom gingen we afgelopen weekend ook langs grofweg 250 huizen in Nieuwmoer. De ideeën en discussies die daar gestart zijn, zetten we binnenkort tussen pot en pint weer verder. Zo willen we de Kalmthoutenaar van bij het begin betrekken en mee engageren om de plannen mee op te stellen. Dat is alvast een punt dat we zeker meenemen in ons programma: meer inspraak voor de Kalmthoutenaar. We willen ook de verkeersveiligheid verbeteren, zeker rond scholen en de stations, de belastingdruk verlagen en ondernemerschap stimuleren.”
De lijst wordt pas later bekend gemaakt, maar de mensen op de foto Fréderique Mairaux, Tom Willems, Johan Cassimon, Patrick Neys en Jens Deckers hebben er zeker een plaats op”, besluit Wouter Vanden Bergh, die in het midden van de foto staat. (evdw)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *