Wouter Konings stoot door naar halve finale Belgium’s Got Talent


Kalmthout – De halve finale van Belgium’s Got Talent begint vrijdagavond 1 november. In de eerste aflevering treedt Kalmthoutenaar Wouter Konings (33) aan, alias Uruz. Alhoewel deze aflevering vorige week al is opgenomen, is de televoting vrijdagavond van cruciaal belang voor alle zes kandidaten.
Wouter Konings maakt muziek met slechts één instrument : zijn stem! Als beatboxtalent geraakte hij moeiteloos door de preselecties van Belgium’s Got Talent, waar toch honderden kandidaten aantraden. Ook in de audities die daarop volgden, wist de Kalmthoutenaar de jury te overtuigen van zijn beatboxtalent. Nu staan de halve finales op het programma.
“48 kandidaten stootten door naar die halve finales. Die worden is zes afleveringen gepresenteerd aan de kijkers. Mijn nummer komt al in de eerste aflevering van vrijdag 1 november. Dan treed ik als tweede kandidaat op als Uruz. Dat is de naam van een oud Germaans runenteken dat symbool staat voor kracht”, legt Wouter Konings uit.
Vanaf zijn 15de is Wouter Konings bezig met het beatboxen. “Mijn stem gebruiken om muziek te maken spreekt me nog altijd aan. Je hebt niet alleen je mond om geluiden te maken, ook je keel, je tong en je neus doen actief mee. Zo kan je tegelijkertijd verschillende muziekinstrumenten ‘bespelen’. Ik heb me gespecialiseerd in drummen en elektronische sounds. Als puber vond ik in het beatboxen een uitlaatklep en nu nog vind ik het fijn om dat te doen. Het voordeel is dat je overal en wanneer je wil kan oefenen. Je stem heb je altijd bij”, aldus nog de Kalmthoutse halve finalist.
Wouter Konings kwam terecht in Belgium’s Got Talent na een telefoontje van de organisatoren. “Online hadden ze enkele van mijn nummers bekeken en ze vroegen me om eens na te denken om eventueel deel te nemen aan deze editie. En kijk, nu staat de halve finale geprogrammeerd.”
Televoten voor Uruz kan door te sms-en naar 6677 met vermelding van het volgnummer van zijn optreden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *