World Cleanup day 2021Dit jaar, voor de vierde editie van World Cleanup Day, bundelen verschillende partners in Vlaanderen de krachten samen om World Cleanup Day te organiseren en te coördineren. Ook dit jaar legt GroenRand haar focus op de Antitankgracht, een ‘groen snoer’ van 33 kilometer tussen Oelegem en Berendrecht.

We werken voor deze editie samen met lokale partners. In Schilde met: “Mooimakers Zoersel/Schilde”; in Brecht met: “Waste Busters St Job”, in Brasschaat met: “Zwerfvuilruimers in DE parkgemeente Brasschaat” en “Velt Brasschaat”, en tenslotte in Stabroek/Kapellen met: “Zij die het doen”.

Deze 4de editie, op 18 september 2021 stelt GroenRand in het teken van: ‘de combinatie van zwerfvuil en wilde dieren’

Zwerfvuil dat buitenshuis wordt achtergelaten op een plaats waar het niet hoort, kunnen een gevaar zijn voor wilde dieren. Voorbeelden genoeg: sigarettenpeuken, kauwgom, verpakkingen, blikjes, flesjes, bokalen, emmers, … Zwerfvuil bezoedelt niet alleen onze wegbermen, parken, bossen en natuurgebieden, maar heeft ook een rechtstreekse impact op wilde dieren, Watervogels die verstrikt zitten in rondslingerende visdraad, dieren die plastic of ander afval opeten, vogels die in slierten plastic of touw verstrikt geraken of dieren die zich kwetsen of komen vast te zitten omdat ze restjes uit blikjes of bokalen willen snoepen

Mensen bewust maken over de zwerfvuilproblematiek lijkt voor GroenRand het enige redmiddel om het probleem aan te pakken.

GroenRand voegt zich mee in de strijd tegen zwerfvuil en probeert via World Cleanup aandacht te vragen voor de zwerfvuilproblematiek.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *