World Clean up day Groenrand was een succes

De opruimactie werd georganiseerd onder de vleugels van de regionale milieuvereniging GroenRand. De natuurvereniging greep World Clean Up Day op 19 september aan om opnieuw de aandacht te vestigen op de waardevolle natuur langs de Antitankgracht.Verschillende lokale trashwalkers sloten zich aan bij deze actie. Er waren 55 deelnemers

Vreemde tijden
Het zijn momenteel vreemde tijden voor ons allen. Daarom is het, nu nog meer dan anders, belangrijk om die tijd zo aangenaam mogelijk te maken voor iedereen. Een wandeling of fietstocht met gezinsleden, we genieten er in deze uitzonderlijke tijden dubbel zoveel van.
GroenRand roept op om daarbij geen afval achter te laten. Uit contacten met lokale besturen, blijkt dat op verschillende locaties het sluikstorten toeneemt en er ook meer zwerfvuil achterblijft sinds de regering midden maart maatregelen nam om het coronavirus in te dijken.
Om die reden roept GroenRand via deze campagne extra op om afval niet zomaar achter te laten, maar in een vuilnisbak te gooien of mee te nemen naar huis.

Enthousiaste deelnemers
Ook in Schilde en Ranst nam men deel aan deze Wereld-Opruimdag. Ruim 30 vrijwilligers uit Ranst en Schilde ruimden in beide gemeenten gezamenlijk de oevers van het Antitankkanaal op en verzamelden ongeveer evenveel zakken met rotzooi. Een behoorlijk gedeelte daarvan bestond uit drankblikjes en plastic flessen.

Het doel
Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil! En vooral ook het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat in het milieu belandt en de herkomst ervan. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Hoe meer we te weten komen over het afval, hoe gerichter we namelijk kunnen werken aan oplossingen.
GroenRand wil daarom het debat rond statiegeld op drankflesjes en blikjes nieuw leven inblazen.
Een gedeelte van de “buit” werd na afloop van de actie gekeurd door enkele van de deelnemende vrijwilligers aan Heemhuis Scilla, de thuisbasis van de plaatselijke Heemkundige kring en vertrekpunt van de opruimactie.

Een 10-tal mensen kwamen opdagen in Brasschaat, ook daar was de buit groot. In Brecht stonden 10 trashwalkers paraat. In Stabroek en Kapellen werd zelfs een ezel ingezet.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder