Woestijnvis filmde in Berendrecht voor nieuwe fictiereeks

Woestijnvis startte deze week met de opnames van ‘Met Man en Macht’, een nieuwe fictiereeks, geschreven en geregisseerd door Tom Lenaerts en Tom Van Dyck. Hiervoor kwamen ze afgelopen weekend filmen aan de nieuwe sporthal in Berendrecht en dat bracht toch wel het nodige volk op de been.

Figuranten

Een drukke bedoening was het op pinkstermaandag aan de sporthal. Zowel binnen als buiten wemelde het van het volk bij het filmen. In eerste instantie dachten we dat de figuranten vooral uit de streek kwamen. Bij navraag aan de mensen die daar rondliepen, stonden we dan toch wel versteld van waar de mensen allemaal kwamen. Van Hemiksem, Brasschaat, Zwevegem tot zelfs Den Bosch in Nederland. Sommigen hadden al eens gefigureerd en we merkten dat de meesten zich hadden gemeld op de site ‘www.inthepicture.tv’. Opvallend figuur in de opnames was streekgenoot Zandvlietenaar Sylvain Vliegen die een paparazzi speelde. Samen met een man uit Zwevegem liepen ze voor de stoet die gevormd was en gingen heel de tijd kruiselings over de baan om foto’s te nemen net als echte fotografen. Sylvain kan alle rollen aan. We kwamen hem al eens tegen in Lillo toen hij meeliep in de fanfare van ‘Honger en dorst’ van Kris Dockx waar hij toen accordeon speelde.

Veel BV’S

Naast al de figuranten waren er ook een aantal verenigingen gecontacteerd. De chiro van Stabroek was er met een deel kinderen die enthousiast applaudiseerden, zoals gevraagd, tijdens de opnames. Eerst was de vraag gesteld aan de chiro van Zandvliet en daarna aan die van Putte maar daar deze hun eigen t-shirts hebben en dat niet de nationale rode shirts zijn van de chiro, kwamen ze terecht bij de chiro van Stabroek, die wel voldeed aan de voorschriften. Fanfare Verbroedering van Zandvliet deed het voortreffelijk. Ze begeleidden de cabrio met daarin Stijn Van Opstal en naast de auto liep Peter Van den Begin. Alice Reys, gekend als de hete brok van de bospoeper uit ‘Van vlees en bloed’, speelde de hoofdmajorette die helemaal voorop liep. Andere BV’S die er rondliepen waren Lucas Van den Eynde (waarschijnlijk de burgemeester want had een driekleursjerp aan), Jan Decleir, Josse De Pauw, Koen De Graeve, Sven De Ridder, Damiaan De Schrijver, Steve Geerts en nog vele anderen. Welke rol ze in de reeks zullen vertolken, zal later moeten blijken.

Het verhaal

‘Met Man en Macht’ vertelt het verhaal van een aantal families in het Vlaamse dorp Ransegem, tegen de achtergrond van de nakende gemeenteraadsverkiezingen. In die periode groeit de gemeentepolitiek uit van een rustige vastheid tot een meedogenloze verkiezingsstrijd. Keuzes moeten worden gemaakt tussen gezin en carrière, tussen eigenbelang of gemeentebelang. Waarschijnlijk situaties die in het echte leven herkenbaar zijn.

We kijken er al naar uit en komen er vast en zeker nog op terug wanneer de reeks zal uitgezonden worden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *