WK Buikschuiven TEAM edition met nieuwe uitdagingenOp de hoek in Zandvliet werden op 15 augustus de teams verwacht die zich hadden ingeschreven voor het WK Buikschuiven Team edition. Er schreven 10 ploegen in, maar er kwamen slechts 5 teams buikschuiven. Waarschijnlijk lag de slechte weersvoorspelling aan de basis dat er ploegen afhaakten, maar het plezier was er daardoor niet minder om.
In teams werd de strijd aangevat in verscheidene disciplines. De gekende buikschuif-estaffettes werden verwerkt naar teamopdrachten waarin zoveel mogelijk punten moesten verzameld worden.  
Om 14 uur startte het buikschuiven en streden de ploegen voor wat ze waard waren.  Sommigen ging  zo heftig te keer dat bij het onderdeel jump tot the monkey, de aap zijn achterpoot werd uitgetrokken en in de belronde, de bel aan diggelen ging. Er werden enkele nieuwe buikschuifspelen ingericht zoals  curling,  waarbij de deelnemer zo dicht mogelijk bij een rood vak moest  schuiven, de ballenronde, waar men vanaf de schans al glijdend de bal door een cirkel moest gooien. Bij  het water dragen moesten de buikschuivers met een gevuld glas de hoge schans af en het resterende water in een emmer gieten.
Het is de eerste keer dat “De obligate dorpel” deze speciale editie inricht. Niettegenstaande er ploegen afmelden is de organisatie dik tevreden. Geen enkel druppel regen viel er in de namiddag, als men dan al nat werd was het van het gespat van de uitgelaten buikschuivers!
Uitslag
1) Sportsbar & De Poepkes
2) De Chiro
3) Sportsbar & de foufkes
4) ’t Zandvliets Kantje
5) De Gladde jongsen Van Weld
 
 
 
 
 
.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *