WK buikschuiven haalt veel volk naar Zandvlietse Hoek


 

 

Het WK Buikschuiven op den Hoek in Zandvliet op zondag 13 augustus, was het evenement waarop jong en minder jong zich voluit lieten gaan. Op de meters hoge stellingen om dan plat op de buik en bedekt met schuim de eindmeet te bereiken. Op de kortere schans die uitkwam in een zwembad konden de jongsten en daarna de volwassenen hun kunstjes tonen. Zij plooiden zich dan ook in allerlei bochten om toch zo speciaal mogelijk in het bad te belanden.
Net als de vorige jaren werden er themarondes ingericht: de afstandsronde, een belronde, ‘Fly to the Monkey’ en ballen gooien. Maar uiteraard ook een freestyle ronde waar de durvers hun gewaagde buikschuifstunten lieten zien. Alle disciplines werden beoordeeld door  de baancommissarissen Sander en Jeremy en een vakkundige damesjury: Victoria, Eline, Leen en Emma. Bovenop de schans hielden Roel en Pepijn alles in ’t oog en zorgden er voor dat de baan door genoeg schuim en water glad bleef. Bij het waterbad van de kleine schans had Vincent alles onder controle en sprong meteen in het water als er iemand hulp nodig had. René zorgde gans de namiddag op z’n gekende manier voor sappig commentaar.
Door het goede weer kon het buikschuiven weer op veel belangstelling rekenen. De organisatoren Maarten, Niels, Arne, Vincent en René van ‘De Obligate Dorpel’ waren dan ook zeer tevreden over de vijfde editie van het BK buikschuiven.
Nieuw dit jaar is dat er een extra dag is voorbehouden voor bedrijven en verenigingen om een groepscompetitie aan te gaan. Op dinsdag 15 augustus kan je met je groep of bedrijf de strijd aangaan tegen andere ploegen in de gekende disciplines. Inschrijven is nog mogelijk op de website: www.wkbuikschuiven.be of de dag zelf.
Uitslag
Kids
Lange afstand: 1) Axel Thijs 41,8 meter – 2) Marte Corrynen 40,0 meter – 3) Demi de witte 39,0 meter
Kids freestyle: 1) Daan van den Bergh – 2) Tuur Linders – 3) Ruben Wouters
Volwassenen
Lange afstand: 1) Danny Janssens 100,20 m – 2) Koen Struyf 99,90 m – 3) geoffry Fabry 99,85 m
Belronde: 1) Seppe merveille 4,62 sec – 2) Dave ackaer 4,63 sec – 3) Danny Janssens 4,64 sec
Fly to the monkey: 1) Ivo Kloots 1,90 sec – 2) Manu de Poorter 1,95 sec – 3) Timmy Janssens 2,06 sec
Ballen gooien: 1) Mike Eyckmans 100 punten – 2) Rik van der Corput 50 punten – 3) Koen Struyf en Seppe Merveille beiden 50 punten
Freestyle: 1) Alfonso Hendrickx -2) Doen Van der Linden – 3) Danny Janssens
Freestyle team: 1) Team de Molen geest – 2) de buurvrouw en co
De winnaars werden bekroond met een beker en de jongsten kregen nog een medaille. 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *