Winterwandelen langs duizenden sneeuwklokjes

Duizenden sneeuwklokjes komen vrolijk tevoorschijn in de arboretumtuin,

KALMTHOUT – Elk jaar, en elk jaar méér en méér, bloeien de sneeuwklokjes van Arboretum Kalmthout uitbundig. Dit jaar mogen sneeuwklokjesliefhebbers corona-veilig genieten van dit winters hoogtepunt langs een uitgestrekt buitenparcours. Wie de arboretumtuin wil bezoeken, moet vooraf een ticket met tijdslot reserveren via de website.

De voorbereidingen in de tuin voor de Sneeuwklokjesdagen zijn alvast gestart, de route- en informatiebordjes staan al uit en ook de sneeuwklokjes komen vastberaden tevoorschijn. Vanaf het Valentijnsweekend kunnen bezoekers zich dan helemaal laten betoveren door bloeiende sneeuwklokjestapijten in de tuin van Arboretum Kalmthout. Op een uitgestippelde wandeling langs hagelwitte bloemkopjes, komen ze bovendien heel wat botanische en historische feiten te weten over de verschillende soorten Galanthus. Kinderen maken op hetzelfde parcours zijsprongetjes met hun speurkaart in de hand. Zij krijgen opdrachten én … een beloning voor hun speurwerk achteraf.

Anders dan de vorige edities van het Sneeuwklokjesweekend, is er nu géén sneeuwklokjesverkoop voorzien, noch een tentoonstelling binnen. Maar het sneeuwklokjesparcours houdt verrassingen in: met 150 hangende sneeuwklokjes-kokedama’s bijvoorbeeld. Deze gebonden Japanse kunstwerkjes zien er uit als zwevende mosbollen waaruit sneeuwklokjes bloeien. Stuk voor stuk zijn ze met de hand gemaakt door de vrijwilligers van het arboretum. Niet enkel in de lucht of te midden van borders, maar ook in potten voelen sneeuwklokjes zich thuis in het arboretum. Bezoekers krijgen enkele wondermooie antieke sneeuwklokpotten te zien in de vitrines van de Gloriëtte, het witte tuinprieel.

Er hangen sneeuwklokjes in de lucht -en dat mag je letterlijk nemen- tijdens de Sneeuwklokjesdagen van Arboretum Kalmthout.

Krokusvakantie? Het ideale moment om met de kinderen geen krokussen, maar wel sneeuwklokjes te ontdekken. Via een uitgestippelde wandeling – volg de sneeuwklokjespijlen – kom je enkele spannende, sportieve of fotogenieke uitdagingen voor kinderen tegen. Die hebben te maken met het fragiele winterbloeiertje. Kunnen de kinderen alle vragen beantwoorden? Dan slepen ze een leuk cadeautje in de wacht waaraan ze thuis nog meer sneeuwklokjesplezier beleven. De speurkaart kost € 2,5 en is aan de balie te verkrijgen. Voor kinderen -12 jaar is de toegang tot de tuin gratis.

De Sneeuwklokjesdagen 2021 vinden plaats van 13 tot en met 21 februari, elke dag van 10 tot 17 uur in het Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, – T +32 (0)3 666 67 41 – info@arboretumkalmthout.be

Toegangsprijzen tuin
volwassenen € 7, senioren € 6, studenten € 5
jaarkaart- en museumpashouders en kinderen -12 jaar gratis
COVID-19 maatregelen: toegang tuin enkel met vooraf gereserveerde tickets en tijdslot

www.arboretumkalmthout.be

Copyright: Arboretum Kalmthout

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *